Η παρέλαση που δεν έγινε ποτέ και το μήνυμά της ... - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





28.10.11

Η παρέλαση που δεν έγινε ποτέ και το μήνυμά της ...

Οι Εσπερίδες παραδοσιακά δίνουν το παρόν σε όλες τις παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου από ιδρύσεώς τους τον Μάϊο του 1995 και έτσι αποφάσισαν να κάνουν και φέτος παρά τα πολλά προβλήματα . Πολλοί γονείς φοβούμενοι επεισόδια από την τεταμένη πολιτική κατάσταση δεν άφησαν τα κορίτσια τους να συμμετάσχουν και έτσι έστω και τυπικά η διοίκηση αποφάσισε με πολύ λίγα κορίτσια να έχει τυπική μεν αλλά έστω αντιπροσωπευτική παρουσία . Οι καταστάσεις δικαίωσαν δυστυχώς τους γονείς αφού όντως είχαμε επεισόδια , αν και όντως -ευτυχώς- όχι τόσο σοβαρά όσο σε Θεσσαλονίκη , Τρίπολη ,Τρίκαλα , Περιστέρι , Κρήτη και αλλού . Πάντως γεγονός είναι ότι η παρέλαση διεκόπη στην μέση και οι αθλητικοί σύλλογοι δεν παρήλασαν , μεταξύ των οποίων και ο δικός μας .Μπράβο όμως στα λιγοστά κορίτσια που εμφανίστηκαν και τίμησαν την ιστορική φανέλα που φορούν, ανεξάρτητα αν δεν πέρασαν μπροστά από τον λαό της πόλης της Καλλιθέας. Είναι όμως σαν να το έπραξαν.

Οι Εσπερίδες δεν πολιτικολογούν ποτέ αλλά ανεξάρτητα από την τεταμένη κατάσταση στην χώρα και τα τεράστια προβλήματα οικονομικής φύσης που μαστίζουν όλα τα νοικοκυριά και όχι μόνο , ο σύλλογός μας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα τραβηγμένα γεγονότα που αποδεικνύουν απλά και μόνο το πόσο έκρυθμη και ίσως εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση. Οι Εθνικές εορτές έχουν σίγουρα άλλο σκοπό , προορισμό και νόημα που είναι αλήθεια ότι ορισμένες φορές ευτελίζεται και αποπροσανατολίζεται και το μήνυμα έχει πολλούς αποδέκτες . Αυτά όμως που συνέβησαν σήμερα είναι τουλάχιστον λυπηρά και αποτελούν δυσφήμηση ενός θεσμού που δεν το αξίζει . Η όποια προβολή των γεγονότων από τα ΜΜΕ δεν αποδίδει σωστά την όντως τραγική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και η δεδομένη αποδοκιμασία των πολιτικών αδικείται από την λανθασμένη επιλογή τόπου και χρόνου κυρίως όμως από τα μέσα ζούγκλας που χρησιμοποιήθηκαν .

Τέλος πάντως οι Εσπερίδες δεν είναι κόμμα ούτε πολιτική παράταξη και δεν θέλουν να έχουν την παραμικρή σχέση με αυτή την φαύλη κατάσταση κρατούντων και μη , που δυστυχώς όπως φαίνεται αγνοούν εντελώς την περίπτωση να συμπράξουν με ομόνοια και να προσπαθήσουν από κοινού να βγάλουν τον τόπο από την απόγνωση και τις δυσάρεστες επιπλοκές . Ο αθλητισμός είναι για όλους εμάς και τα κορίτσια μας τρόπος ζωής , δείχνουμε μια άλλη προοπτική , πιο αισιόδοξη , πιο καθαρή και τίμια , ένα όραμα που μπορεί και πρέπει να μας εκφράζει όλους . Και θα συνεχίζουμε να τον υπηρετούμε και να το πράττουμε σε πείσμα των καιρών και των κακόβουλων και κακεντρεχών που πάντα υπάρχουν (θρέφονται από την αγωνία , τον τρόμο και την σύγχυση ) και διαδίδουν με ψεύτικη παρρησία: "Εδώ ο κόσμος καίγεται , με τον αθλητισμό θα ασχολούμαστε ;"

Ε λοιπόν με τον αθλητισμό θα ασχολούμαστε , με τα παιδιά μας, που θέλουμε να τα προτρέψουμε να ασχοληθούν με πράγματα που εξασκούν τον νου και το σώμα τους και όχι να υποκύπτουν σε τόσους πειρασμούς της εποχής . Είναι ένας πραγματικός εξαγνισμός και η ισοπέδωσή του μόνο κακές υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει στον τόπο. Στηρίξτε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό λοιπόν και τις Εσπερίδες και υποσχόμαστε να σας δικαιώσουμε ...

Το Δ.Σ. της ΑΕ Εσπερίδες

Post Top Ad