Η Κλειώ Οικονομάκη σάρωσε τα ριμπάουντς ! - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





23.7.12

Η Κλειώ Οικονομάκη σάρωσε τα ριμπάουντς !

Πολιορκητικός ...Κλοιός 

Μπράβο Ευγενία ! 
Η Κλειώ Οικονομάκη έχει τον …εναέριο έλεγχο στο αίμα της και το αποδεικνύουν οι αριθμοί της στο Μίσκολτς .  Ήταν 2η στην διοργάνωση στα επιθετικά ριμπάουντς πίσω από την Κροάτισα Πατρίσια Μπούρα με 3.6 ,  4η στο σύνολο των ριμπόαυντς με 8.9 και 9η στα αμυντικά ριμπάουντς  (5.3) ενώ ήταν  9η στα μπλοκς  με 1.3 , όσα και η Βίκυ Καραμπάτσα .Η ευστοχία στις ελεύθερες βολές της Χριστιάνας Γεροστεργίου την έφερε στην πρώτη θέση στο ποσοστό ευστοχίας με 91.7 % σε όλη την διοργάνωση . Η πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας Πηνελόπη Παυλοπούλου ήταν 18η σκόρερ με 9.8 π. ανά αγώνα και 9η στις ασίστ με 2.6  

Η Ευγενία Κολλάτου είχε σημαντική προσφορά στα πέντε ματς που έπαιξε αφού μετά αποφασίστηκε από το τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο ότι θα έπρεπε να προστατευθεί και να μην ξαναχρησιμοποιηθεί , όπως και συνέβη . 
Όπως και να έχει πάντως ήταν η νεαρότερη αθλήτρια στην τελική 12άδα στο Μίσκολτς και η παρουσία της ήταν παρακαταθήκη για το μέλλον των Εθνικών ομάδων .
To ...δέκα το καλό η Εθνική κορασίδων 

Εν ολίγοις είμαστε απλά υπερήφανοι και για τις δύο αφού έβγαλαν ασπροπρόσωπη την ομάδα τους φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Επειδή ξέρουμε τι σημαίνει για τον καθένα πόσο μάλλον για μικρά παιδιά όπως αυτές,  τι είναι να φοράς την φανέλα με το εθνόσημο και να εκπροσωπείς την χώρα σου επάξια στο εξωτερικό , τους βγάζουμε το καπέλο και τους ευχόμαστε ολόψυχα καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση ! Μπράβο στα κορίτσια μας , μπράβο σε όλα τα παιδιά της Εθνικής ...


Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία
Η Ισπανία νίκησε εύκολα την Ιταλία 70-49 στον τελικό του Πανευρωπαϊκού στο Μίσκολτς και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις κορασίδες . Δεν ήταν η Ισπανία προηγουμένων ετών αλλά έδειξε ότι η φανέλα μετράει και είναι βαριά ! Επτά χρυσά και ένα αργυρό στα τελευταία εννέα χρόνια είναι μια απίστευτη πράδοση που δημιουργεί ο Ταύρος στις κορασίδες και εν γένει στις υποδομές . 

Η παρηγοριά της Σεσίλια

Μπορεί η Σεσίλια Ζαλαντασίνι να μην βρέθηκε σε καλή μέρα στον τελικό του Πανευρωπαϊκού στο Μίσκολτς και η Ιταλία να αρκέστηκε στο αργυρό μετάλιο αλλά η σπουδαία Ιταλίδα φόργουορντ παρηγορήθηκε με τον τίτλο της MVP(πέρυσι είχε επιλεγεί στην Σαρδηνία στην καλύτερη πεντάδα)  . Στην κορυφαία πεντά δα της διοργάνωσης στο Μίσκολτς  επελέγησαν και από τους 16 κόουτς στο Μίσκολτς  επίσης οι Ρωσίδες Ντάρια  Κολοσοφσκάγια και Ξένια Λεβτσένκο , η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανίδα γκαρντ Αντζέλα Σαλβαντόρες και η  Βελγίδα σέντερ Κιάρα Λίνσκενς .
Η Ζανταλασίνι έβαλε την σφραγίδα της στην διοργάνωση με 14.7 π., 8.6 ριμπ., 1.9 ασίστ . Το βραβείο φερ- πλέϊ το πήρε η Εθνική Σουηδίας . 

Φινάλε με ήττα , 10η η Εθνική κορασίδων (50-61 από Κροατία)
Σε ένα δεκάλεπτο το β΄ η Εθνική μας ομάδα των κορασίδων έχασε την επαφή με το σκορ και ηττήθηκε στο φινάλε του Πανευρωπαϊκού του Μίσκολτς από την Κροατία με 61-50 καταλαμβάνοντας τελικά  την 10η θέση . Η ομάδα μας έχασε δίκαια για τρεις λόγους . Στο β΄ δεκάλεπτο έχασε τον έλεγχο και η Κροατία ξέφυγε 22-39 μεγάλη διαφορά για τέτοιο ματς που δεν μπορέσαμε να την καλύψουμε . κατά δεύτερο λόγο δεν μπόρεσαν οι μικρές να περιορίσουν το μεγάλο αστέρι της Κροατίας Ιβάνα Ντόϊκιτς που είναι μόλις 14,5 ετών αλλά με μας εκτέλεσε με 21π. , 10 ριμπ. , 3 ασίστ και 3 κλεψ. Ο τρίτος λόγος λέγεται Ανίτα Κέλαβα που πλήγωσε τις διεθνείς με 15 ριμπ. όλα κρίσιμα ! Στο α΄ μέρος είχαμε κακές επιστροφές και  όλα τα λάθη μας έγιναν καλάθι από την Κροατία . Θετικές Παυλοπούλου , Καραμπάτσα και Οικονομάκη .
Δεκάλεπτα : 12-16, 22-39 , 36-49 , 50-61
ΕΛΛΑΔΑ (Μελετιάδης): Χριστινάκη 4, Γεροστεργίου 9 , Κίτσιου, Παυλοπούλου 12(2τρ., 7 ριμπ., 4 ασίστ 5 κλεψ.), Πολύζου , Καραμπάτσα  10(3 ριμπ.) , Κιλαζίδου 2, Οικονομάκη 6(10ριμπ., 2 ασίστ, 3 κλεψ.), Γούλα 3(1),  Καλημέρη , Φασούλα 2
Στατιστική : 16/55 διπ., 3/11 τριπ., 9/12 βολ., 34 ριμπ., 12 ασίστ , 13 λαθ., 10 κλεψ., 2 μπλ.
ΚΡΟΑΤΙΑ  (Νέμες): Τζόρντανιτς 7(1) , Μπόζιτς  , Σλόνσακ 12(1) , Ντόϊκιτς 23(1τρ., 10 ριμπ., 3σιστ, 8 λαθ, 3 κλεψ.), Στοϊσαβίλιεβιτς , Περίσα , Μιγιάτοβιτς 2 , Κέλαβα 13(1τρ., 15 ριμπ), Μαρόσεβιτς ., Μπούρα 3  
Στατιστική : 18/38 διπ., 4/10 τριπ., 13/20 βολ., 42 ριμπ., 13 ασίστ, 19 λαθ., 8 κλεψ., 4 μπλ.

Post Top Ad