Στην Α1 και του χρόνου ο Ίκαρος Καλλιθέας 70-62 τον Ολυμπιακό Βόλου και 3-0 νίκες - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





8.4.13

Στην Α1 και του χρόνου ο Ίκαρος Καλλιθέας 70-62 τον Ολυμπιακό Βόλου και 3-0 νίκες



Το 3-0 στη σειρά των πλέι-άουτ με τον Ολυμπιακό Βόλου έκαναν οι γυναίκες μας, επικρατώντας της ομάδας της Θεσσαλίας με σκορ 70-62. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Άγγελου Τσίκληρα εξασφάλισε την παραμονή της στην Α1 και έστειλε στην Α2 τον Ολυμπιακό Βόλου. Η Θεσσαλική ομάδα μας ταλαιπώρησε αφάνταστα με το απίθανο για εκτός έδρας παιχνίδι 9/20 τρίποντα (κορυφαία η Δήμητρα Χαβαλέ με 21π. 3 /4 τριπ. ) αλλά  η κορυφαία του Ικάρου ίσως και του πρωταθλήματος Τζασμίν Έρβινγκ ( πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ ) σταμάτησε την επικίνδυνη Νίκη  Ζέρβα , οι δύο θαυματουργές ¨κοντές» Καλογήρου (13π., 7 ριμπ., 8 ασίστ , 6 κλεψ., τα έχει όλα και συμφέρει )  και Τζεγιαννάκη (αν και με λιγοστές προπονήσεις είχε πάλι πολύτιμη συνεισφορά 6 ασίστ και όταν χρειάστηκε ειδικά προς το τέλος) ήταν αρκετές για να κάμψει  η ομάδα μας τελικά  την αντίσταση του Ολυμπιακού Βόλου. Οι  Γιαννακοπούλου και Λουκάτου τραυματίες και οι δύο έκαναν αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε   όπως και η Αθανασίου που είχε προβλήματα υγείας αλλά πέτυχε πάλι καθοριστικά τρίποντα . Η Ρουμπελάκη έδειξε πάλι τεράστια ψυχικά αποθέματα και παρότι επιθετικά το ματς δεν της βγήκε , είχε πάλι πάθος και 4 κλεψίματα .
Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει συνήθως ένα ισχνό προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός πήρε δύο φορές προβάδισμα επτά πόντων (23-30 και 27-34) λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Το πρώτο μέρος έληξε με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με 34-30.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη και παθιασμένη και  δεν επέτρεψε στην ομάδα του Βόλου να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού. Στα μέσα της τρίτης περιόδου ξαναπήρε το προβάδισμα και έκτοτε δεν το έχασε ως το τέλος της αναμέτρησης. Ίσως έπαιξε και ο τραυματισμός της Σουλτάνη στην οποία πάντως έκανε άμεσα ράμματα στην αποθέωση του «φερ πλέϊ» ο πάντα παρών πολλά χρόνια τώρα  γιατρός μας Γιάννης Τσαπακίδης και επέστρεψε στο ματς μειώνοντας μάλιστα με τρίποντο 67-62 αλλά ως εκεί . Νωρίτερα πέτυχε δύο πολύτιμα καλάθια η Γιαννακοπούλου . Η Τζεγιαννάκη έβαλε τις βολές , δύο καλές άμυνες και ανακούφιση …
Το τελικό 70-62 αντικατοπτρίζει μια δίκαιη νίκη για τις γηπεδούχες η οποία ήρθε με πολύ άγχος απέναντι σε μια ομάδα με μικρότερο βάθος στον πάγκο ,  που ήθελε όμως πάση θυσία να στείλει τη σειρά στο Βόλο . Η νίκη μας σηματοδοτεί το τέλος των φετινών υποχρεώσεων για τις δύο ομάδες, με το σύνολο του Ικάρου να πραγματοποιεί μια αρκετά καλή σεζόν  παρά τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τον Ολυμπιακό Βόλου να ακολουθεί ΔΑΣΑΛ και Πανιώνιο στην Α2. Απλά επισημαίνουμε ότι ο Άγγελος Τσίκληρας ανέλαβε μόνος του τα ηνία στις 2 Φεβρουαρίου και η ομάδα μας έχασε μόνο δύο ματς από Ελληνικό και Παναθηναϊκό . Νίκησε Άρη Αστέρα Εξαρχείων Ολυμπιακό Βόλου , Πανιώνιο , ΠΑΟΚ , Εύνικο και πάλι χθες στα πλέϊ οφ τον Ολυμπιακό Βόλου . Έξι νίκες και 5η θέση και παραμονή στην Α1 . Τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον αξιόλογο τεχνικό που ανέβηκε στο καράβι σε κρίσιμες στιγμές και οδήγησε τον σύλλογο σε λιμάνι απάνεμο .Δικαιώθηκε και στο βιογραφικό του η φετινή επιτυχία ανάγεται και σε δική του τεράστια συμβολή θα αναγράφεται σε επίκαιρο σημείο ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.
Για τα κορίτσια τι να πει κανείς . Ήταν κυρίες με τα όλα τους . Σε μια κρίσιμη καμπή και με μεγάλες δυσκολίες , κούρασης , τραυματισμών αλλαγές προπονητών , έδειξαν πέρα από την δεδομένη μπασκετική ικανότητα και αξεπέραστα ψυχικά αποθέματα , έδειξαν χαρακτήρα  φιλότιμο και είναι όλες αξιέπαινες . Για να είμαστε ειλικρινείς η ομάδα σε διοικητικό επίπεδο είχε πολλές παλινδρομήσεις , τα κορίτσια ένοιωσαν αφάνταστες δυσκολίες και απουσία στήριξης και η αυτοκριτική όλων μας είναι επιβεβλημένη . Τα κορίτσια και ο προπονητής μας όμως έδειξαν σκληρά καρύδια και έβγαλαν την ομάδα με ψηλά το κεφάλι εκεί που της άξιζε .
Η ¨Ερβιγκ οργίασε και οι αριθμοί της ήταν καταπληκτικοί . Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια . Σάρωσε όλες τις κατηγορίες στατιστικών και αποδείχθηκε σοφή επιλογή  του καλοκαιριού . Μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και είναι γεγονός ότι συχνά η ομάδα έπαιξε γι΄ αυτήν  . Το άξιζε …  
Η Καλογήρου μετά από 19 χρόνια στην Καλλιθέα έχει κάνει το γήπεδο αυτό δεύτερο (η μήπως πρώτο) σπίτι της και η παρουσία της στέλνει μηνύματα σιγουριάς και ηρεμεί τους πάντες . Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε ότι είναι πιο ώριμη από ποτέ και ξέρει ακριβώς τι πρέπει και πότε να το κάνει. Η υπέρβαση μόνιμη επιλογή της !

 Η Τζεγιαννάκη ήταν πάντα μια αξιόπιστη πόϊντ γκαρντ αλλά η τελευταία διετία της την έφερε δικαιολογημένα στα πρόθυρα της Εθνικής και είμαστε υπ[ερήφανοι που συμβάλλαμε και εμείς σε αυτό . Ο ηρωϊσμός της , ο τσαμπουκάς , το πάθος , η μπασκετική της ποιότητα την κατατάσσουν σε μια από τις κορυφαίες του συλλόγου μας όλων των εποχών . Ακολουθεί η Ευγενία Λουκάτου η φετινή αποκάλυψη της ομάδας . Σταδιακή αλλά σταθερή  βελτίωση με κοπιαστική δουλειά και φυσική συνέπεια την καταξίωση . Ίσως η καλύτερη 92άρα της φετινής Α1 . Μετά από έξι χρόνια στην Καλλιθέα είναι πλέον παίκτρια προδιαγραφών και έχει πειστική παρουσία και εξαιρετικό μέλλον. Η Αθανασίου είναι σίγουρα η πιο αδικημένη παίκτρια της ομάδας . Δεν απουσίασε ποτέ και ήταν εκεί πάντα  όταν έπρεπε” for better or worse”   . ¨Ένα κορίτσι χωρίς σωματικά προσόντα αλλά με κρύο αίμα που σκοτώνει από  μακριά , που παίζει άμυνα χωρίς αύριο . Δεν της δώσαμε όσα μπορούσαμε και άξιζε . Κέρδισε όμως μια θέση στην καρδιά μας και είναι πια παίκτρια Α1 κερδίζοντας τη με το σπαθί της . Dream come true
H   Άννα Ρουμπελάκη ήρθε στην ομάδα φέτος αλλά δέθηκε μαζί της σαν να ήταν χρόνια σε αυτήν . Μια σεζόν καταξίωσης , μια χρονιά που πίστεψε στον εαυτό της και έκανε πράγματα που ασφαλώς την δικαίωσαν και όσον αφορά την επιλογή της ελπίζουμε να μην μετάνοιωσε  . Ζει και αναπνέει για το μπάσκετ και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε να την καμαρώνουμε …
Η Δήμητρα Γιαννακοπούλου ήρθε την υστάτη μεταγραφική ώρα και ενώ είχε σχεδόν κλείσει στον Αθηναϊκό . Η χρονιά της είχε σκαμπανεβάσματα αφού προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό που την πήγε πίσω και ήθελε πολλές ψυχικές δυνάμεις για να τα καταφέρει να επιβιώσει και να κερδίσει τον σεβασμό που αδιαμφισβήτητα είχε  στην παρουσία της στον Πανιώνιο και όχι μόνο  . Τελικά τα κατάφερε ίσως όχι σε υπερθετικό βαθμό αλλά είναι φανερό ότι  έχει τεράστια πείρα και είναι σε δρόμο ανάκαμψης .
Η Ρούλα Πασχοπούλου έπαιξε πολύ λίγο αλλά ήταν πάντα εκεί  . Βοήθησε κυρίως  στην προπόνηση και με την παρουσία της ήταν πάντα πολύτιμη άλλωστε είναι ζωντανή ιστορία του συλλόγου και αυτή.
Ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της ομάδας ήταν η 17χρονη Γωγώ Σταμάτη με απίστευτες δυνάμεις , πάθος και καθοριστική συμβολή στην ομάδα νεανίδων και πάντα παρούσα στις γυναίκες  . Είναι σαφώς στην διαδικασία της καταξίωσης με φοβερή όρεξη για δουλειά  , σε ένα μεταίχμιο αλλαγής θέσης .  
Την ομάδα βοήθησαν ακόμη η Σαμολαδά (αποχώρησε πριν μερικές εβδομάδες) και οι τρεις  μικρές Οικονομάκη Κλ. (στάθηκε άτυχη στις 2 Φλεβάρη),   Τριανταφύλλου και Σώμου που όποτε τους ζητήθηκε ήταν εκεί .
Last but not least  ο ορθοπεδικός μας Γιάνης Τσαπακίδης που για πολλά χρόνια είναι πιστός και αδικημένος φίλος πο άξιζε πολύ περισσότερα αλλά πήρε μόνο καταξίωση και αγάπη . Ήταν λίγα ; Εμείς νοιώθουμε πως ναι γιατί έδωσε και δίνει την ψυχή του πάντα με χαμόγελο και χωρίς να εκφράζει τις δικαιολογημένες πικρίες του . Πάει καλά επαγγελματικά ο άνθρωπος αφού πρόκειται για σπουδαίο επαγγελματία με τεράστιες γνώσεις και αρκετά έμπειρο πλέον οπότε  ίσως να μην έχει ανάγκη κάτι περισσότερο από τα καλά μας λόγια . Πάντως η συμβολή του ήταν πάντα καθοριστική άμεση και φυσικά επαγγελματική 100% .
Φυσικά καμία ομάδα δεν προχωρά χωρίς φυσιοθεραπευτή , Πόσο μάλλον όταν εμείς είχαμε την σπουδαία Γεωργία Βόλλα και νοιώθουμε τυχεροί και οι κοπέλες μας επίσης που την είχαμε κοντά μας . Πολλά ευχαριστώ Γεωργία …
 Δεκάλεπτα: 16-13, 30-34, 49-46, 70-62
Διαιτητές: Καρακάσης-Κώτσου
ΊΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Τσίκληρας): Τζεγιαννάκη 10(1/2 τρ., 6 ασίστ) , Καλογήρου 13 (1/2 τρ., 7ρ., 8 ασίστ, 6 κλεψίματα ), Αθανασίου 6(2) ,Ρουμπελάκη ,  Λουκάτου 6, Γιαννακοπούλου 10, Έρβινγκ 25 (12ρ.).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης): Ταντουρόφσκα 10(2), Αγαγιώτη 3 (1/1τρ., 7ρ.), Σουλτάνη 13(1), Χαβαλέ 21(3/4τρ), Ζέρβα 9 (11ρ.), Ζήτη 6(2), Θανασούλη .
*Για να μη θεωρηθούμε αχάριστοι ούτε κατά διάνοια υποτιμούμε την συνεισφορά του τεχνικού  Γιώργου Λειβάδη στις επιτυχίες της τελευταίας διετίας . Του ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει στον Αθηναϊκό και ειλικρινά τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας γιατί ήταν ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ...
Tα στατιστικά του αγώνα :
http://www.galanissportsdata.com/basketball/women/season2012_13/womengame.asp?game=135
Το βίντεο του β΄ μέρους  της αναμέτρησης στην παρακάτω διεύθυνση:
http://sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/4588-eksasfalise-thn-paramonh-sthn-a1-o-ikaros












Post Top Ad