Τα «σπάσαμε» και χάσαμε αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού ! - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





9.2.14

Τα «σπάσαμε» και χάσαμε αλλά ουδέν κακόν αμιγές καλού !


Σημαντική νίκη στην μάχη της παραμονής  πέτυχε ο Κρόνος επί της γυναικείας μας ομάδας  με 48-42. Το σκορ μαρτυρά τα τραγικά επιθετικά ποσοστά και των δύο ομάδων αλλά δυστυχώς τα δικά μας ήταν εκτός συναγωνισμού(Ντάναμ 3/18 διπ., Κυριακοπούλου 3/12 εντός παιδιάς)  . Με εξαίρεση το  α΄ δεκάλεπτο που οι αντίπαλες σκόραραν μόλις 4π. και οι δικές μας 11 με δύο τρίποντα της Δελή στο υπόλοιπο διάστημα βιώσαμε ένα δράμα . 

Οι κοπέλες μας με εξαίρεση το β΄ δεκάλεπτο σε όλο το υπόλοιπο ματς ήταν συγκινητικές στην άμυνα αλλά το καλάθι στην επίθεση έμπαινε με αίμα . Η ζώνη των γηπεδούχων είχε στηθεί στην ψυχρή λογική βάλτε ότι μπορείτε απέξω , από μέσα δεν θα φάμε καλάθι με την Χάρι να καθαρίζει . Και έτσι έγινε . Σχεδόν σε όλο το β΄ γύρο όλες οι ομάδες οχυρώνονται σε ζώνη και το ρεκόρ μας είναι οι 52 πόντοι με τον Αθηναϊκό . Για ένα ακόμη ματς λοιπόν δεν είχαμε λύσεις στην επίθεση και επουδενί κάποια να ακουμπήσουμε την μπάλα μέσα στο χρωματιστό . Τι και αν υποχρεώσαμε τον Κρόνο στο τραγικό 1/17 τρίποντα , ο ρυθμός ήταν αργός σαν το... ριπλέϊ και εμείς μπήκαμε στην ίδια λογική ίσως γιατί με σχετικά μεγάλες κοπέλες ηλικιακά το να τρέξεις δεν είναι και το δυνατό σημείο . Η εμπειρία όμως δεν μας έχει βγεί και ένα πιο ...απονενοημένο διάβημα ίσως θα πρέπει να δοκιμαστεί . Εδώ που φτάσαμε και ένα πείραμα όπως θα το οργανώσει ο νέος κόουτς δεν είναι πλέον απορριπτέα λύση. Χθες λοιπόν κάναμε  λίγα λάθη , "ματώσαμε"  στην άμυνα αλλά πρέπει να το κουνήσεις και λίγο το πλεκτό και σε αυτό αποτύχαμε οικτρά . Όλα αυτά στο ντεμπούτο του Γιώργου Ρουμπελάκη που μοιραία ο άνθρωπος έχει λίγα 24ωρα στην καθοδήγηση  και ψάχνεται . Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα την βρεί την άκρη . Ναι είμαστε σε δεινή θέση αλλά η βάρκα δεν βούλιαξε . Και τα κορίτσια μας έχουν ψυχή και κουράγιο . Καιρός να το δούμε δεν νομίζετε; 

Ο Κρόνος είχε χθες πρόβλημα χωρίς την Χάρι στο ξεκίνημα (υπέστη διάστρεμμα ) αλλά εν συνεχεία η Αμερικανίδα γύρισε ηρωϊκά,   έστω και κουτσαίνοντας  και έκανε ότι έπρεπε (πήρε 17 ριμπ., έκανε 2 κλεψ. ,αλλοίωσε πολλά σουτ στο κέντρο της ζώνης).  Γενικά βοήθησαν όλες  από λίγο . Αν κριτήριο ήταν μόνο η άμυνα όλες οι δικές μας θα είχαν αριστεύσει . Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτό και έτσι δεν μπορούμε να αποδώσουμε εύσημα . Άλλωστε μία ήττα  είναι μια ήττα  έστω κι αν υπάρχει και μια άλλη οπτική που χωρίς να αλλάζει τρομερά την προοπτική που υπάρχει στα τρία εναπομείναντα ματς προδιαγράφει πλέον μια πιο αισιόδοξη εικόνα για την ομάδα μας . Προσέξτε . 

Η προκήρυξη αναφέρει ότι θα δώσουμε μπαράζ με τον 7ο αν θεωρήσουμε φυσικά ότι πλέον η 10η θέση είναι δεδομένη . Μετά την νίκη του ΠΑΟΚ  επί του Παναθηναϊκού η ομάδα της Θεσσαλονίκης και σε ένα άλλο σενάριο η Αναγέννηση Ν. Ρυσίου είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι . Με νίκη επί του Κρόνου υπήρχε ο σοβαρός κίνδυνος να πάρουμε την 9η θέση σε βάρος του Κρόνου και να αντιμετωπίσουμε τον 8ο που είναι πιθανότατο να είναι ο Άρης που ήδη είναι στο 0-1 υπέρ του και μας έχει στο Αλεξάνδρειο την τελευταία αγωνιστική . Ας μην κλαίμε την μοίρα μας λοιπόν αφού ακόμη έχουμε την τύχη στα χέρια μας αρχής γενομένης φυσικά από το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Καλλιθέα .

Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος , Καλαϊτζάκης
Δεκάλεπτα : 4-11, 25-16, 33-22, 48-42
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Σόφτσης): Τσουκαλά 4(9ριμπ.) Εμμανουηλίδου , Λουκάτου 6 , Σπαθάρου 11 ,(9 ασίστ, 3 κλεψ.), Μίχου 6 , Μαντά , Καλαμπάκου 11(1), Χιώτη , Χάρρι 10(17 ριμπ.)

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Ρουμπελάκης): Καλογήρου 9 (7 ριμπ., 2 ασίστ , 2κλεψ.), Δελή 7(2/4τρ., 3 ριμπ., 2 ασίστ), Αθανασίο 6(2/6 τρ.), Κολλάτου , Ντάναμ 8(3/18 διπ., 10 ριμπ., 4 κλεψ.), Γιαννακοπούλου 3 (1/2 τρ., 9 ριμπ.) , Πασχοπούλου , Κυριακοπούλου 9(3/10 διπ., 7 ριμπ.) 

Post Top Ad