H προκήρυξη του τουρνουά παγκορασίδων "Φίλιππος Γιαννακόπουλος" - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





5.9.14

H προκήρυξη του τουρνουά παγκορασίδων "Φίλιππος Γιαννακόπουλος"

·         ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
·         «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ »

·         Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣ ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ σας καλεί στο ετήσιο τουρνουά καλαθοσφαίρισης «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» για αθλήτριες γεννηθείσες 2001-2002 και νεότερες
·         ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
·         Σκοπός  του  Πρωταθλήματος  είναι  η ανάδειξη  της ομορφιάς του αθλήματος και η ανάπτυξη  αμοιβαίου σεβασμού, συνεργασίας και ευγενούς  άμιλλας  μεταξύ  αθλητριών, προπονητών,     παραγόντων & γονέων.
·         ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
·         Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις έδρες των οκτώ ομάδων που θα συμμετάσχουν και ξεκινά την Κυριακή 28/09/2014 ενώ ολοκληρώνεται την Κυριακή 04/01/2015
·         Την Κυριακή 11/01/2015 (13.00) θα γίνει το ALL STAR GAME .
·         ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ KAI ΓΗΠΕΔΑ
·         Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Κυριακή (κυρίως πρωινές ώρες ) και είναι υποχρεωτικά σε κλειστό γυμναστήριο (σαν έδρα).
·         ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
·         Η συμμετοχή στοιχίζει πάγια 100 ευρώ καταβλητέα στην κλήρωση ή με την απόδοση προγράμματος (πριν την έναρξη του τουρνουά) . Κάθε σωματείο πληρώνει 20 ευρώ στον διαιτητή πριν την έναρξη κάθε αγώνα όταν είναι γηπεδούχο (οι κριτές θα είναι παράγοντες εκατέρωθεν η προαιρετικά επίσημοι με αποζημίωση 8 ευρώ έκαστος ) . Αν δεν εμφανιστεί διαιτητής τότε ο αγώνας διεξάγεται με κοινής αποδοχής φίλαθλο –διαιτητή ή με τους προπονητές των ομάδων . Η ειδοποίηση για πιθανή αλλαγή ώρα έδρας πρέπει να γίνεται τουλάχιστον τρία 24ωρα πριν τον αγώνα στον υπεύθυνο κ. Κριτσιδήμα (6944964198 ) .
·         ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
·         Τα σωματεία συνεννοούνται για τις εμφανίσεις (χρώματα) αλλά αν δεν γίνει κάτι τέτοιο αλλάζει υποχρεωτικά ο γηπεδούχος .

·         ΔΙΚΑΙΩΜΑ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ   ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ KAI                    ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ.
·         Απαραίτητα για τις αθλήτριες πιστοποιητικά γέννησης με δελτίο εγγραφής σφραγίδα ιατρού αλλά και φωτογραφίες ή δελτία αθλητικής ταυτότητας με σφραγίδα ιατρού .
·         Oλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα πρέπει  υποχρεωτικά να αγωνίζονται με τουλάχιστον δέκα (10) αθλήτριες.
·         Επιτρέπονται συμμετοχές και πέραν των 12  αθλητριών.
·         Αν μια ομάδα, παρουσιάσει λιγότερους από δέκα αθλήτριες (έως πέντε) , τότε ο αγώνας θα διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, αλλά θα κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας, θα μετρά δηλαδή σαν ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ και αυτό ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ.
·         Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερις περίοδοι των δέκα (10) λεπτών.
·         Αναλυτικά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί και οι 10 αθλήτριες σε δύο διαφορετικές πεντάδες. Αν μία ομάδα παρατάξει 10 αθλήτριες, τότε εφόσον η αντίπαλη δηλώσει στο φύλλο αγώνα 12 αθλήτριες τότε οι δύο τελευταίες , θα πρέπει απλά να αγωνιστούν αλλά για όσο κρίνει ο προπονητής τους . Αν δηλώσει η μία 11 και η άλλη 12 τότε υποχρεωτικά η 11η θα αγωνίζεται ολόκληρο το γ΄ δεκάλεπτο και η 12η της αντιπάλου πάλι για όσο κρίνει ο προπονητής της. Αν δηλώσουν και οι δύο ομάδες 12 αθλήτριες τότε η 11η και η 12η θα πρέπει να αγωνιστούν οπωσδήποτε στο γ΄ δεκάλεπτο .

·         Απαγορεύεται οποιαδήποτε  άμυνα πέραν του man to man στο μισό γήπεδο. Θα υπάρχει ανοχή για φάσεις που υπάρχει διεκδίκηση μπάλας μετά από άστοχο σουτ.
·         Σε περίπτωση παράβασης θα υπάρχει προειδοποίηση από τον διαιτητή  και εάν επαναληφτεί θα τιμωρείται με τεχνική ποινή.

·         Η πίεση σε όλο το γήπεδο επιτρέπεται μόνο στο τελευταίο 5λεπτο χωρίς όμως παγίδες. Σε περίπτωση παράβασης θα υπάρχει προειδοποίηση από τον διαιτητή και εάν επαναληφτεί θα τιμωρείται με τεχνική ποινή.

·         Δεν επιτρέπεται η επιθετική συνεργασία pick and roll. (συμπεριλαμβανομένου και της παραλλαγής του, το hand off)

·         Η κάθε ομάδα δικαιούται 1 time out  ανά περίοδο

·         Μπάλα αγώνα υποχρεωτικά 6άρα δερμάτινη .

·         ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ
·         Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στο Τουρνουά σε οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά προτεραιότητας:
·         α) Τα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες (βαθμοί) στο Τουρνουά.
·         β) Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν στο Τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων με τις ομάδες που προκρίθηκαν ή αποκλείσθηκαν από την πρώτη περίπτωση ισοβαθμίας.
·         γ)  Αν υπάρχει πάλι ισοβαθμία, η διαφορά των πόντων στο σύνολο των αγώνων του Τουρνουά.
·         δ)  Αν η ισοβαθμία συνεχίζεται και πάλι, θα διεξάγονται αγώνες κατάταξης
·         Μετά το τέλος κάθε αγώνα, το γηπεδούχο σωματείο, υποχρεούται να ενημερώνει τους υπευθύνους του τουρνουά Παναγιώτη Κριτσιδημα(6944964198) ή Κουκουζέλη Διονυση(6941449444) για το αποτέλεσμα των αγώνων τους.
·         Προκειμένου να βοηθήσουμε τους προπονητές στην καλύτερη αξιολόγηση  και βελτίωση των ομάδων τους φέτος θα υπάρχει αποστολή εβδομαδιαίου e-mail με πλήρη καταγραφή της αγωνιστικής δράσης του σ/κ, όπως βαθμολογίες, αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία (μ.ο. επίθεσης & άμυνας, σκόρερς κλπ).
·         Επίσης όλα τα στοιχεία θα αναρτώνται και στο site του Ικάρου (http://www.ikaroswbc.gr) & στο Facebook.








Post Top Ad