Το τουρνουά Μπιζάνεια το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου -Στην μνήμη και των Πυρόπληκτων στο Μάτι - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





13.10.18

Το τουρνουά Μπιζάνεια το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου -Στην μνήμη και των Πυρόπληκτων στο Μάτι

Το Σαββατοκύριακο θα γίνει στην Καλλιθέα (κλ. γυμναστήριο '¨Εσπερος" ) το μεγάλο τουρνουά Μπιζάνεια 2018 σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Καλλιθέας  και τον οργανισμό παιδικής αγωγής και άθλησης "Γιάννης Γάλλος" και θα είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα Αλληλεγγύης και Ενίσχυσης των πυρόπληκτων . Κατά την διάρκεια του τουρνουά πέραν της οικονομικής ενίσχυσης  των πληγέντων από τα κουπόνια -έσοδα αγώνα, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα που θα δοθούν στην συντονιστική επιτροπή πυροπλήκτων .
Στο τουρνουά μετέχουν Εσπερίδες Καλλιθέας Πρωτέας Βούλας , Πανιώνιος και Σπόρτιγκ .

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Σαββάτου 13.10.18 είναι :
ΚΛ. ΕΣΠΕΡΟΣ 18.00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΣΠΟΡΤΙΓΚ
ΚΛ. ΕΣΠΕΡΟΣ 20.00 ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14.10.18
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (ΟΙ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ)
ΤΕΛΙΚΟΣ (ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ)
Θα ακολουθήσουν οι απονομές στις ομάδες και στον χορηγό ένδυσης GIVOVA



Στην μνήμη των δέκα ψυχών το 1944 και των 100 συμπατριωτών το  2018 
Πέρασαν 74 χρόνια από την 24η Ιουλίου 1944 όταν δέκα παλικάρια της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία . Δέκα λιανοντούφεκα της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ ταμπουρωμένα στο μικρό σπιτάκι της οδού Μπιζανίου, πολεμούσαν σκυλίσια ενάντια σε δυο τάγματα βαριοπλισμένων και εξαγριωμένων Γερμανών και Ταγματασφαλιτών. Τα δέκα παλικάρια τελικά λύγισαν αλλά η η μνήμη τους παραμένει  αιώνια και η Καλλιθέα που ξέρει να τιμά τους αγωνιστές του τόπου έχει θεσπίσει το μεγάλο τουρνουά Μπιζάνεια γι αυτό ! Θανάσης Αλεξίου, 18 χρ./ Δημ. Βασιλειάδης, 19 χρ./ Στέλιος Βιντσέντζος, 20 χρ./ Δημ. Γαλιάτσος, 19 χρ./ Γιώργος Γυμνόπουλος, 21 χρ./ Γιάννης Ιωακειμίδης, 17 χρ./ Παύλος Λιγνόπουλος, 18 χρ.,/ Γαβρήλος Μυριδινός, 25 χρ./ Ιορδάνης Παπαδόπουλος, 20 χρ./ Σπύρος Χατζηπουλημένος, 17 χρόνων... Αυτοί ήταν οι ήρωες και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την οδό Μπιζανείου στην Καλλιθέα και το τι πρεσβεύει ενάντια στον κάθε λογής φασισμό .Και ο αθλητισμός αποτελεί μια κάθαρση , ένα μνημόσυνο για εκείνους και την θυσία τους . Κατά σατανική σύμπτωση την 23η Ιουλίου 2018 ακριβώς με την συμπλήρωση 74 ετών από την θυσία στα Μπιζάνεια,  εκατό συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους  στο Μάτι  σε μια φονική πυρκαγιά που έντυσε στα μαύρα όλη την χώρα και θα αργήσουμε πολύ να την ξεχάσουμε . Στην μνήμη των δέκα παλικαριών στην οδό Μπιζανίου και των εκατό συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο Μάτι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες του τουρνουά πριν την έναρξή τους .

Post Top Ad