Στην 6η θέση της Ευρώπης οι κορασίδες , εξαιρετικός ο απολογισμός στην Πορτογαλία - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





28.8.22

Στην 6η θέση της Ευρώπης οι κορασίδες , εξαιρετικός ο απολογισμός στην Πορτογαλία

 

Πολλά συγχαρητήρια στην Εθνική κορασίδων για την σπουδαία της παρουσία στο Ματοσίνιος στο Πανευρωπαϊκό της Πορτογαλίας . Η όλη παρουσία της ομάδας μας παρά την ήττα με 58-44 από την Ουγγαρία στο ματς για την 5η-6η θέση , ήταν με με μία λέξη ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ και αξίζει πολλά χειροκροτήματα . Πραγματικά μόνο εγκωμιαστικά σχόλια μπορει να κάνει κάποιος για τις διεθνείς μας αλλά και το προπονητικό τιμ που έκαναν πολύ περισσότερα,  από το καλύτερο δυνατό ! Ο απολογισμός ήταν εξαιρετικός όχι μόνο για το 4-3 στις νίκες, και για την άνετη παραμονή που ηταν ο αρχικός στόχος  αλλά και για την όλη εικόνα που πραγματικά ήταν εξαιρετική και μόνο θετικά σχόλια αποκόμισε .

Σε μια  μικρή αναφορά στο σημερινό ματς η Εθνική μας φάνηκε να ελέγχει το ματς στο α΄ μέρος ειδικά όταν προηγήθηκε 26-15 στο 15'  . Από εκεί και πέρα οι διεθνείς,  έπαθαν επιθετικό black out και οι Μαγιάρες μείωσαν στο ημίχρονο 26-24 και προηγήθηκαν στο καταστροφικό γ΄ δεκάλεπτο 44-32 !!Στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου έκαναν μάλιστα  το 47-32 μεγαλύτερη διαφορά στο ματς . Ο Κτιστάκης γυρισε σε μια ματς απ ζώνη , τα κορίτσια αντέδρασαν  και με σερί 0-10 μείωσαν 47-42 . Μάλιστα εκεί έκλεψαν την μπάλα αλλά χάθηκε ένα σχετικά εύκολο καλάθι που αποδείχθηκε μοιραίο αφού  η Ουγγαρία κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας και να αυξήσει την διαφορά  στο τέλος . Πάντως φάνηκε πολύ η κούραση των κοριτσιών μας , η αστοχία ήταν μεγάλη ενώ μέτρησαν και τα ψηλότερα κορμιά των Μαγιάρων που κέρδισαν αρκετές μάχες στα ποσταρίσματα . Xαρακτηριστικό ότι η κορυφαία μακράν της δεύτερης ομάδα της διοργάνωσης με 43% τριπ. είχε σήμερα μόλις 15% 2/13 .Είναι μια εξήγηση ... Τελικά ήταν και πάλι πρώτη στα τρίποντα στην διοργάνωση η Ελλάδα  με 39% !!!! 

Δεν μπορούμε όμως να μην απονείμουμε τα εύσημα σε όλη την αποστολή !! 



Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Γαλλία που νίκησε 65-61 την Ισπανία στην παράταση στον τελικό (κανονικός αγώνας 56-56) . Χάλκινο η Κροατία που νίκησε την διοργανώτρια Πορτογαλία στον μικρό τελικό 72-58.

4η σκόρερ στην διοργάνωση η Νάγια Στολίγκα με 108π. (14,9π.μέσο όρο , 23΄6 λεπτά , 48,7% διπ., 48,9% τριπ 22/45 τρ. 4η στην διοργάνωση ) 



Μvp η Μάρτιν Κάρριον η Ισπανίδα (δεύτερη σκόρερ της διοργάνωσης) 

Η καλύτερη πεντάδα : Μάρτιν Κάρριον (Ισπανία) ,Έϊβα Φαμ Τιάμ (Ισπανία), Τέα Κλεάντε (Γαλλία)  Λένα Μπίλιτς (Κροατία) ,  Πέτρα Μποζάν (Κροατία) 

Η στατιστική του αγώνα : 

https://www.fiba.basketball/europe/u16women/2022/game/2708/Hungary-Greece#tab=boxscore







ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1.  ΓΑΛΛΙΑ  

2.  ΙΣΠΑΝΙΑ  

3   ΚΡΟΑΤΙΑ 

---------------------  

4. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 

5. ΟΥΓΓΑΡΊΑ 

6.  ΕΛΛΑΔΑ 

7. ΒΕΛΓΙΟ

8. ΙΤΑΛΙΑ 

9. ΛΕΤΟΝΙΑ 

10. ΠΟΛΩΝΙΑ 

11.  ΣΛΟΒΑΚΙΑ 

12.  ΤΣΕΧΙΑ  

13. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 

-------------------------

14. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

15. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 

16. ΔΑΝΙΑ 

Post Top Ad