ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Τεράστια πρόκριση στον τελικό κυπέλλου απέκλεισαν τον κάτοχο του τίτλου Προφήτη Ηλία 73-58 και 13 χρόνια μετά γράφουν ιστορία και πάλι - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





22.12.22

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Τεράστια πρόκριση στον τελικό κυπέλλου απέκλεισαν τον κάτοχο του τίτλου Προφήτη Ηλία 73-58 και 13 χρόνια μετά γράφουν ιστορία και πάλι

 



Ότι  είναι ομαδάρα το ξέραμε . Ότι είναι ψυχάρες επίσης . ¨Ότι έχουν μαεστρική καθοδήγηση οκ. Σήμερα όμως στα Καμίνια οι νεανίδες μας έγραψαν ιστορία . Όχι μόνο γιατί νίκησαν καθαρά και δίκαια την γυναικεία ομάδα του Προφήτη Ηλία την κάτοχο του τίτλου 73-58 και   εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου , μέσα στο σπίτι της . Κυρίως γιατί ήταν στιγμές του παιχνιδιού που αντικειμενικοί παρατηρητές έβγαλαν το καπέλο σε αυτά τα παιδιά . Που έδειξαν τεράστια ωριμότητα εντελώς αντίστροφη της ηλικίας τους , που σε κάποιες στιγμές έθελξαν και μάγεψαν με ολοκληρωτικό και στοχευμένο μπάσκετ με άψογες συνεργασίες και φυσικά με άμυνα σήμα κατατεθέν των κόουτς πραγματική μέγγενη. 

Η Ισπανίδα Μαρ Σεγκούρα έκανε μια ονειρεμένη εμφάνιση βάζοντας στα 14 της μια σφραγίδα ποιότητας και σε συνδυασμό με τις απίθανες Νάγια Στολίγκα και Ελεάνα Μαργέλου που έδωσαν κατά διαστήματα ρεσιτάλ , έγειραν την ζυγαριά της νίκης ξεκάθαρα . Και όμως δεν ήταν μόνο αυτές . Τα ψηλά κορίτσια Κλαίρη Τσουρντού και Μελίνα Παπάζογλου (έδωσε διαπιστευτήρια στο ντεμπούτο της) ήταν συγκλονιστικές ενώ το άλλο σπουδαίο κορίτσι μας η Μυρτώ Λιανούδη με υπέρμετρο πάθος φορτώθηκε με φάουλ και έπαιξε ελάχιστα . Δεν έχουμε να πλέξουμε  περισσότερο το  εγκώμιο αφού τα παιδιά  μας ήταν όλα φοβερά ψυχωμένα και καλά διαβασμένα απέναντι σε ένα σαφώς πιο έμπειρο αντίπαλο που όμως εγκλωβίστηκε και ηττήθηκε δίκαια .

Είχε μάλιστα ο Προφήτης παιδιά που έγραψαν την δική τους ιστορία στις Εσπερίδες .   Αρχικά η κορυφαία παίκτρια η πολύπειρη 30χρονη φόργουορντ Τζένη Λουκάτου ΄που μόλις χθες αποκτήθηκε από την ομάδα μας , οι δύο Στεφάνου Αννα Μαρία και Κωνσταντίνα που επίσης στο πρόσφατο παρελθόν πρόσφεραν σημαντικά στον σύλλογό μας αλλά και η Άννα Κοσκινά επίσης σπουδαία αθλήτρια που παραχωρήθηκαν με την αδερφή της με υποσχετική το καλοκαίρι ! Και στον πάγκο ο νυν τεχνικός διευθυντής Θ. Σκληρός σε ένα… Κράμερ εναντίον Κράμερ μνημειώδες και ανεπανάληπτο  . Έγινε μια απίστευτη μάχη , ένα "μπραντεφέρ" άνευ προηγουμένου με συγκλονιστικό και δίκαιο νικητή τα πιτσιρίκια μας που τους οφείλουμε ένα μεγάλο respect  όπως φυσικά και στους γονείς και φίλους που κατέκλυσαν τα Καμίνια και χειροκρότησαν και στήριξαν θερμά τα βλαστάρια μας . Συγχαρητήρια κορίτσια , μας συγκινήσατε . 

Είχατε γράψει ιστορία το 2010 όταν οι νεανίδες μας πήραν το πρώτο κύπελο στην ιστορία της ΕΣΚΑΝΑ (για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού , το πήρε ομάδα νεανίδων) . Και τώρα 13 χρόνια μετά από το έπος στο κλειστό Ρέντη , ξανά στον τελικό κυπέλλου με αντίπαλο μια ομάδα που έχει γράψει και αυτή με νεανίδες την δική της ιστορία . με κατάκτηση των τριών συνεχόμεων τίτλων 2018-2019-2020 τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου . Στις 24 Φεβρουαρίου θα έχουμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ . 

Διαιτητές : Κιουλάφας , Γεωργόπουλος Χ.

Δεκάλεπτα : 25-23, 36-40, 49-54, 58-73

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ(Σκληρός): Σιμιτσιδέλη , Κίτσιου 11, Λουκάτου 21(1) , Στεφάνου 5(1) , Κριτσάλου 2, Στεφάνου Α-Μ 8, Καβαλέγκα 6, Κοσκινά Α. 5(1)

 ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ (Δήμου , Μπούτας) :  Στολίγκα 23(2) , Κατσιώνη , Τσουρντού 4, Γεωργινή ,  Σεγκούρα 24(1) , Παπάζογλου 4, Μαργέλου 16, Χλιαουτάκη , Λιανούδη 2



Οι προηγούμενες κατακτήσεις κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ 
1996 Α.Ν.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ 

1997 Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 

1998 Γ.Σ ΚΡΟΝΟΣ 

1999 Ε.Σ.Η. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 

2000 Ε.Σ.Η. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 

2001 ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ 

2002 ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ 

2003 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. 

2004 Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 

2005 Α.Ε.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ 

2006 Ε.Σ.Η. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 

2007 Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ 

2008 Ε.Σ.Η. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 

2009 ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ 

2010 ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (ΝΕΑΝΙΔΕΣ) 

2011 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Φ.Μ.Σ. 

2012 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Φ.Μ.Σ. 

2013 ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 

2014 Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 

2015 ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΑΕΟ (ΝΕΑΝΙΔΕΣ) 

2016 Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 

2017 Α.Ε.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (ΝΕΑΝΙΔΕΣ)

2018 ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΝΕΑΝΙΔΕΣ)

2019 ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΝΕΑΝΙΔΕΣ)
2020  ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(ΝΕΑΝΙΔΕΣ)

2021  -

2022 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

 http://aoprofitisilias.blogspot.com/

Μια απόλυτα εγκυρη  περιγραφή του ημιτελικού έκανε η ιστοσελίδα του Προφήτη Ηλία και αξίζουν συγχαρητήρια στους διαχειριστές 

"O Προφήτης έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του κυπελλούχου. Οι θαυμάσιες νεάνιδες των Εσπερίδων πέρασαν με 58-73 από τα Καμίνια και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του κυπέλλου της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. τις συνομίληκές τους του Κρόνου.

Η ομάδα μας, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε αποκαρδιωτική εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια από τα κορίτσια των Εσπερίδων, που έπαιξαν όμορφο μπάσκετ και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο γήπεδο. Το πρώτο δεκάλεπτο είχε πολύ υψηλό σκορ (25-23), όμως το ματς φαινόταν ήδη πως πηγαίνει σε ρυθμούς που δεν βόλευαν τον Προφήτη. Οι Καλλιθεάτισες, παίζοντας με μεγάλο ενθουσιασμό, σταδιακά επέβαλλαν την κυριαρχία τους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενες με 36-40. Ο Προφήτης πέρασε μπροστά στο σκορ με 45-44, αυτή ήταν όμως και η τελευταία του αναλαμπή μέσα στο παιχνίδι. Οι παίκτριές μας εγκλωβίστηκαν ακόμα περισσότερο στη δυνατή και με φοβερές αλληλοκαλύψεις άμυνα των Εσπερίδων, που άνοιξαν τη διαφορά και έφτασαν στη νίκη με 15 πόντους διαφορά, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προφήτης παρέδωσε πνεύμα.

Εκπληκτική εμφάνιση από την Ισπανίδα Μαρ Σεγκούρα, για την οποία το μπασκετικό μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Όπως άλλωστε και για τις εξαιρετικές  σήμερα Στολίγκα και Μαργέλου. Για τον Προφήτη, πρώτη σκόρερ στο ντεμπούτο της η Λουκάτου, ενώ πάλεψε και η Κίτσιου. Κιουλάφας και Γεωργόπουλος σχεδόν σε κάθε τους σφύριγμα άκουγαν γκρίνια από τον έναν, τον άλλον, ή και τους δύο πάγκους. Τις περισσότερες φορές όμως αδικαιολόγητα, η διαιτησία τους ήταν πολύ καλή και δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και τον τελικό νικητή."  



                                                               Νάγια και Αλεξάνδρα 
                                                  αγάπη , σεβασμός , κοινό όραμα 


Post Top Ad