Η συνέντευξη της Λατόγια Ουίλλιαμς στην «Espresso της Κυριακής» ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





30.11.11

Η συνέντευξη της Λατόγια Ουίλλιαμς στην «Espresso της Κυριακής» ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



Το esperideswbc.gr αναδημοσιεύει από την  «Espresso της Κυριακής» αυτολεξί την συνέντευξη της Latoya Williams . Να τι αποκάλυψε στον φίλο  δημοσιογράφο Γιάννη Τίληρο 


"Στον αστερισμό της Λατόγια Ουίλιαμς κινείται το γυναικείο μπάσκετ από το ξεκίνημα της περιόδου. Η 24χρονη Αμερικανίδα κλέβει την παράσταση σε κάθε παιχνίδι των Εσπερίδων και αναγκάζει συμπαίκτριες και αντιπάλους να υποκλίνονται στο ταλέντο της. 
    
Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ η Λατόγια πέτυχε είκοσι οκτώ πόντους και μάζεψε είκοσι τέσσερα ριμπάουντ! Ο κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης Αποστόλης Δεμερτζής έσπευσε από τώρα να της δώσει τον τίτλο της MVP του πρωταθλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ουίλιαμς είναι πολύ καλή παίκτρια και πολύ δύσκολα μπορείς να την αντιμετωπίσεις. Πιστεύω ότι πρέπει από τώρα να της δώσουμε τον τίτλο της MVP. Ως το τέλος της σεζόν θα υποκλιθούμε πολλές φορές στο ταλέντο της». 
 Μπορεί όμως μόνο με την παρουσία της Λατόγια Ουίλιαμς να ανατραπούν οι ισορροπίες και να αμφισβητηθούν τα πρωτεία που κατέχει τα τελευταία χρόνια ο Αθηναϊκός; 

Την απάντηση δίνει στην «Espresso της Κυριακής» η Λατόγια Ουίλιαμς: «Μία παίκτρια δεν μπορεί να φέρει την ανατροπή. Απαιτείται ομαδική προσπάθεια για να πετύχεις τους στόχους. Εμείς στην ομάδα των Εσπερίδων δουλεύουμε όλοι μαζί και η δουλειά που κάνουμε αποδίδει καρπούς στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να έχουμε διάρκεια και να μείνουμε ώς το τέλος στην κορυφή» είπε η Αμερικανίδα σέντερ. 

- Μέχρι τώρα έχεις καταφέρει να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Είσαι πρώτη σκόρερ, πρώτη στα ριμπάουντ, πρώτη στο TENDEX. Περίμενες στην πρώτη χρονιά σου στην Ελλάδα να έχεις αυτήν την πορεία;

Η επιτυχία έρχεται μέσα από την ομαδική δουλειά. Αν οι συναθλήτριές μου δεν με βοηθούσαν, δεν θα μπορούσα να φτάσω σε αυτά τα επίπεδα. Εγώ προσπαθώ να δουλεύω μέσα στο γήπεδο όσο μπορώ καλύτερα και να βελτιώνομαι συνεχώς.
Πότε ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ;
Σε ηλικία οκτώ ετών. Στο κολέγιο της Τσιπόλα μου έμαθαν πολλά πράγματα για το μπάσκετ. Μετά, αποφάσισα να παίξω στην Ευρώπη. Εχω αγωνιστεί στην Ολλανδία, στο Ισραήλ (Χάποελ Τελ Αβίβ), στη Σερβία (Παρτίζαν) και τώρα ήρθα στην Ελλάδα.

- Με ποιο κριτήριο επέλεξες μια ελληνική ομάδα.
Την απόφαση την πήρε ο μάνατζέρ μου, γιατί θεώρησε ότι η πρόταση από τις Εσπερίδες ήταν καλή.

- Ποιος είναι ο μελλοντικός στόχος σου;
Να παίξω κάποια στιγμή στο γυναικείο ΝΒΑ. Αυτό είναι το όνειρό μου και αγωνίζομαι για να το κατακτήσω.

- Το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα πώς είναι;
Σε γενικές γραμμές, καλό. Μου έχουν πει ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις ομάδες, αφού υποχρεώθηκαν να ρίξουν το μπάτζετ τους. Γνωρίζω ότι ο Αθηναϊκός είναι η πρώτη δύναμη και μάλιστα πριν από δύο χρόνια κατέκτησε και Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος κι εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχεις τους στόχους της.

- Αρκετοί προπονητές λένε ότι είσαι μία από τις καλύτερες ξένες παίκτριες που έχουν περάσει από την Ελλάδα.
Είναι τιμή μου και τους ευχαριστώ για τα καλά τους λόγια. Εγώ θέλω σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Για τον λόγο αυτόν με επέλεξαν οι άνθρωποι της ομάδας. Για μένα οι Εσπερίδες είναι ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου. Μακάρι να συνεχίσω έτσι και να πάω σε μια καλύτερη ομάδα και σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Στη ζωή πρέπει να βάζεις στόχους συνεχώς και να προσπαθείς να τους εκπληρώνεις.


«Οι Ελληνες είναι ωραίοι άνδρες»

- Ποια χώρα από όσες έμεινες σου άρεσε περισσότερο;
Ο κάθε τόπος έχει τη δική του ομορφιά, είναι ξεχωριστός. Αν με ρωτάς για την Ελλάδα, θα σου απαντήσω ότι, αν και δεν έχω καταφέρει να δω ακόμα πολλά μέρη, είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Θέλω να πάω σε νησιά, να ζήσω κι εγώ αυτό που λέτε εσείς, τη μαγεία αυτής της χώρας.

- Βγαίνεις έξω τα βράδια;
Περισσότερο με συναθλήτριές μου. Πηγαίνουμε στον κινηματογράφο και λίγες φορές σε κλαμπ, όποτε έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επειδή είμαι πολύ κοινωνική, θέλω να κάνω φιλίες και θέλω να είμαι μαζί με άλλους ανθρώπους. Δεν θέλω να είμαι μόνη μου.

- Εχεις κάποια σχέση;
Οχι, αυτήν την περίοδο είμαι ελεύθερη.

- Σου αρέσουν οι Ελληνες;
Ναι, είναι ωραίοι άνδρες.

- Τι προσέχεις σε έναν άνδρα;
Πρώτα απ' όλα την εξωτερική του εμφάνιση. Να είναι κομψός και να φοράει ωραία ρούχα. Μετά, ο χαρακτήρας του, ο τρόπος ζωής και σκέψης του.

- Η οικογένειά σου μένει στις ΗΠΑ;
Στη Φλόριντα. Προέρχομαι από πολυμελή οικογένεια. Είμαστε επτά αδέλφια, τέσσερα κορίτσια και τρία αγόρια.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙΛΗΡΟΣ "

Post Top Ad