Εσπερίδες : Ομάδα με ταμπεραμέντο και κατάθεση ψυχής - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





18.3.12

Εσπερίδες : Ομάδα με ταμπεραμέντο και κατάθεση ψυχής



Ότι η ομάδα μας θα πάρει την δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο της φετεινής σεζόν το θεωρούσαμε σαν δεδομένο μετά την ήττα από τον ΠΑΟ αλλά  απλά χθες την σφράγισε και μαθηματικά με το άνετο 73-62 επί του ΔΑΣΑΛ στην Καλλιθέα . Η ομάδα μας είναι συνηθισμένη να έχει πάντα σπουδαία παρουσία την τελυταία δεκαετία στην Α1 αφού είναι με διαφορά η σταθερότερη και πιο επιτυχημένη ομάδα της δεκαετίας . Θυμίζουμε ότι με εξαίρεση την σεζόν 2010-11 με την έκτη θέση , από το 2004 και μετά οι Εσπερίδες είναι είτε πρώτες 2006 και 2008 και δεύτερες τις άλλες έξι (2004 -2005-2007-2009-2010  και φέτος) .Έίναι επίσης  η πολυνίκης του θεσμού του κυπέλλου με τέσσερις σερί κατακτήσεις  (2006-2007-2008-2009). Η φετινή επιτυχία όμως  έχει σίγουρα άλλη χροιά γιατί ήρθε σε μια πολύ δύσκολη χρονιά  για την χώρα και όχι μόνο , που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας , ούτε κανείς γνώστης του γυναικείου μπάσκετ δεν θα το περίμενε . Μερικοί μιλούν για θαύμα αφού ο προϋπολογισμός του καλοκαιριού μόνο σε μια δεύτερη θέση δεν προδιέθετε  , μόνο σε μια πρόκριση σε φάϊναλ φορ κυπέλλου δεν προσανατολιζόταν . Επειδή όμως τίποτα στην ζωή δεν είναι τυχαίο θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στους μικρούς αλλά πιστέψτε μας τόσο μεγάλους πρωταγωνιστές του επιτεύγματος που  θα έχει και συνέχεια ίσως και  φέτος αλλά σίγουρα τα επόμενα χρόνια . Αρχικά ο προπονητής μας Γιώργος Λειβάδης με τον βοηθό του Νίκο Μανιάτη αποδείχθηκαν λαχείο ! Παιδιά από καλή πάστα , δουλευταράδες , καλοί άνθρωποι , με γνώσεις ποιότητα καλή μπασκετική χημεία , κύριοι,  που μετέτρεψαν το διαφαινόμενο ελάττωμα της απειρίας και της μικρής γνώσης της Α1 σε πλεονέκτημα αφού η τριβή τους έγινε καθημερινό μάθημα αφού μπήκαν πολύ γρήγορα στο πετσί του ρόλου των ηγετών μιας ομάδας με ιστορία και βαριά φανέλα.


Εν συνεχεία το χτίσιμο του εξαιρετικού ρόστερ με την παραμονή της σημαίας μας Ρούλας Καλογήρου  που είχε ήδη αποδείξει την τεράστια σταθερότητα και αξία της αλλά εξελίχθηκε γρήγορα σε μια από τις πολυτιμότερες παίκτριες της Α1 . Από την κοπέλα αυτή αρχίζουν όλα και σε αυτή τελειώνουν όλα  . Μόνο καλά λόγια μπορούν να πουν  όλοι γιατί πρόκειται και για  σπουδαίο άνθρωπο .
Παρέμεινε επίσης για πέμπτη σεζόν η Ευγενία Λουκάτου μια αθλήτρια που αρχικά αποκτήθηκε για τα τμήματα υποδομής αλλά μέσα στην ομάδα πλάστηκε , βελτιώθηκε , ωρίμασε και είναι πλέον υπολογίσιμο στέλεχος  και μονάδα  πέραν του άσπιλου χαρακτήρα της .

Ήρθαν είναι η αλήθεια  πολλά κορίτσια αλλά πιο καταξιωμένα όπως η Θεώνη Τζεγιαννάκη ένα παιδί με τεράστια προσόντα , μια μηχανή που έκανε «κοιλιά» τα προηγούμενα δύο χρόνια λαβωμένη από  τραυματισμούς που την έφεραν πίσω αλλά πείσμωσε , αγρίεψε και αποδεικνύει φέτος  ότι μπορεί να κάνει  μεγάλα πράγματα .

Ήρθε ακόμη η Δήμητρα Καλοπήτα κορίτσι με μια λέξη διαμάντι που είχε χαθεί από το προσκήνιο σχεδόν ξεχαστεί  αλλά ξαναβγήκε στο προσκήνιο και απέδειξε και συνεχίζει να το πράττει ότι είχε απλά μια παρένθεση και φέτος δίνει απτά δείγματα της πολυσύνθετης αθλήτριας που προσφέρει σε κάθε θέση . Είναι ένας ακούραστος εργάτης και κυρίως αφανής που βάζει πάντα το εμείς πάνω από το εγώ .

 Ακόμη ήρθε μια «μπόμπερ» των μικρών κατηγοριών ένα κορίτσι με σπάνιο χαρακτήρα αλλά κυρίως με ατσάλινη θέληση , μικρή το δέμας αλλά μεγάλη στην ψυχή που πολεμά να καταξιωθεί σε μια κατηγορία όπου θέλει μεγάλη μαγκιά να ενταχθείς . Και όμως η Ειρήνη Αθανασίου είναι εδώ !

Ακόμη ήρθε η Νατάσα Μουζάκη που είχε εξαρχής πολλά προβλήματα με την δουλειά της και δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια , η Αλέξια Σπίνου που προσπαθεί να κερδίσει πόντους και εμπιστοσύνη και αρκετές ταλαντούχες  μικρές με πιο εξέχουσα περίπτωση τον 16χρονο γίγαντα Βασιλική Λούκα (κόρη της Στέλλας Κοματά ) που πήρε χρόνο και έκανε τα πρώτα της βήματα σε μεγάλο επίπεδο.

Αφήσαμε τελευταίες τις δύο ξένες όχι φυσικά γιατί δεν θεωρούμε τεράστια την συμβολή τους αλλά για το ακριβώς αντίθετο . Κανονικά για την Λατόγια Ουίλιαμς και την Χέϊλι Ντάναμ αξίζουν σεντόνια αναφοράς , εγκωμίων και διθυράμβων .Είναι χωρίς άλλο δύο κορίτσια που έχουν κερδίσει τον τίτλο των κορυφαίων αλλοδαπών που πέρασαν από τις Εσπερίδες χωρίς την παραμικρή υπερβολή και νοιώθουμε άπαντες ευλογημένοι που τις έχουμε κοντά μας . Είναι μακράν το πιο επιτυχημένο δίδυμο ξένων φέτος στην Ελληνική Α1 .

Για την Ουίλιαμς οι αριθμοί αυτή τη φορά αποτυπώνουν την ΑΛΗΘΕΙΑ . Πρόκειται για την  πρώτη σκόρερ , πρώτη ριμπάουντερ και πρώτη στο tendex της Α1 και είναι στιγμές που δεν ξέρουμε πώς να την χαρακτηρίσουμε.  Θαύμα της φύσης ίσως .  Μια υπεραθλήτρια με φοβερή ενέργεια , που κάθε όχι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή ομάδα θα ήθελε να έχει στο ρόστερ της και σίγουρα να είναι καλά το παιδί θα είναι περιζήτητη . Δεν είναι σωστό να την καρπωθούμε σαν επιτυχία του τμήματος σκάουτιγκ αφού είχαμε καλές πληροφορίες αλλά ποιος  πίστευε ότι η Τόγια θα έβγαζε μάτια φέτος και θα μίλαγε γι΄ αυτήν όλη η Ευρώπη με εννέα τίτλους mvp της αγωνιστικής στην Α1 ; Το καλό είναι ότι εκτός από φοβερή παίκτρια είναι και καλό παιδί , αγαπητή και συννεοήσιμη  .
Για την Ντάναμ τι να πει κανείς ; Παιδί για υιοθέτηση ! Τα κάνει όλα και συμφέρει . Πιέζει και καταπίνει στην άμυνα , τρέχει , κατεβάζει μπάλα , πηδάει , παίρνει ριμπάουντ , σκοράρει . Αθόρυβο πολυεργαλείο με απίστευτες δυνατότητες , με φιλοδοξία , συνεχή διάθεση και παράστημα (1.87) , όνειρο κάθε προπονητή . μας κάνει όλους υπερήφανους γιατί εκτός από σπουδαία αθλήτρια είναι σπάνιος χαρακτήρας και σε κάνει να συγκινείσαι. Σαν να φορά για 10 χρόνια την φανέλα της ομάδας , σκίζεται γι΄ αυτήν . Κερδίζει χωρίς περιστροφές τον σεβασμό όλων .

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος την χημεία και την λέξη οικογένεια  , καταλαβαίνει απόλυτα γιατί αυτή η ομάδα διακρίνεται φέτος και ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσει …  

Πάμε τώρα στο ιατρικό επιτελείο . Γιάννης Τσαπακίδης . Μεγάλη υπόθεση να έχεις τόσα χρόνια  δίπλα σου , ένα καλό γιατρό , ένα εξαιρετικό φίλο οικογενειάρχη - άνθρωπο με όλη την σημασία της λέξης αλλά πάνω από όλα ένα άξιο  επιστήμονα που δεν αμείφθηκε ποτέ ούτε στο ελάχιστο όσων πρόσφερε και προσφέρει . Αχρείαστος να είναι αλλά δεν θα μπορέσουμε ποτέ να του ανταποδώσουμε την προθυμία και την αφοσίωση.

Φυσιοθεραπεύτρια η καλύτερα ...πασπαρτού υγείας η Γεωργία Βόλλα . Άλλο παιδί για υιοθέτηση . Οι κοπέλες μας θα πρέπει να είναι ευτυχισμένες όταν έχουν μια τέτοια ηρωϊκή μορφή να τις στηρίζει και να τις επαναφέρει υγιείς στην διάθεση του κόουτς σε χρόνους ρεκόρ. Ένα ταλέντο που έχουμε την τύχη να έχουμε κοντά μας , μία τεράστια μορφή  που έχει ιδρώσει για χρόνια μπασκετική φανέλλα και έχει καλή οπτική γωνιά  στην υγεία του αθλητή. Μεγάλη υπόθεση …

Φανήκαμε γαλαντόμοι με όλους και όλες γιατί το άξιζαν  , δεν θα το κάνουμε όμως και με τους διοικούντες . Αυτοί ήταν πάντα στο παρασκήνιο , μακριά από τα φώτα και τους προβολείς και εκεί θα μείνουν με δική τους επιλογή . Χαίρονται που η ομάδα είναι  ψηλά και παίρνει μόνο θετικά σχόλια και εγκώμια . Αυτή είναι η ανταμοιβή τους ….Σας ευχαριστούμε όλους και όλες ...

Post Top Ad