Η ώρα της Γης , ήταν η ώρα των Εσπερίδων και 9 στα 10 πρωταθλήματα - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





1.4.12

Η ώρα της Γης , ήταν η ώρα των Εσπερίδων και 9 στα 10 πρωταθλήματα


Ο μεγάλος τελικός στο video στην παρακάτω διεύθυνση
http://sportshero.gr/index.php/sports/basket/item/391-anatroph-kai-titlo-oi-esperides-stis-korasides-video


Νταμπλ των υποδομών μας και πανηγυρική ανάδειξη των κορασίδων σε πρωταθλήτριες

Επιβλητική νίκη στο Βαρίκας επί του Πανιώνιου (52-43)  
Μεγάλο παιχνίδι ο τρίτος τελικός 
Είπαμε η φανέλα μας  είναι βαριά και κουβαλά μια τεράστια ιστορία αλλά και τα κορίτσια μας απέδειξαν ότι έχουν καρδιά και μαγκιά . Γιατί θέλει κότσια από εκεί που ο Πανιώνιος πρόβαρε τις σαμπάνιες στο ημίχρονο της Τέτάρτης στην Καλλιθέα να ανοίγουν οι Εσπερίδες τις δικές τους σαμπάνιες στην Πλατεία της Ν. Σμύρνης και να αναδεικνύονται παλικαρίσια πρωταθλήτριες ΕΣΚΑΝΑ για ένατη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια !  Οι μικρές (και τις λέμε έτσι γιατί χθες είχαν στην δωδεκάδα μόνο τέσσερις 96άρες , τέσσερις 97άρες , δύο 98άρες και μία το «μιλένιουμ» ) απέδειξαν  ότι έχουν  καρδιά του πρωταθλητή και νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα τετραήμερο τον Πανιώνιο αυτή τη φορά μάλιστα μέσα στο Βαρίκας με 52-43 .
Καρφίτσα δεν έπεφτε στο κλειστό Βαρίκας 
Τι ματσάρα και αυτή σε ένα κατάμεστο γήπεδο που πάντως είναι προπονητήριο και δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο πολύ κόσμο . Πάνω από 400 φίλαθλοι Σαββατόβραδο είδαν τον αγώνα και η ατμόσφαιρα ήταν κόσμια με όλη την σημασία της λέξης παρά την σημασία του αγώνα . Υπήρχε βέβαια φοβερό πάθος , εκατέρωθεν άγχος  , μάχες σώμα σε σώμα , μια καταπληκτική διαιτησία από τους Παπαφωτίου , Μαραβέλια που δεν άφησε κανένα να πει κουβέντα  και παλμός από τον κόσμο . Νίκησαν οι Εσπερίδες γιατί έτσι πάντα συμβαίνει , υπάρχει ένας νικητής . Μεγάλος νικητής όμως ήταν το ερασιτεχνικό μπάσκετ που τόσο έχει πληγεί το κύρος του τελευταία και οι γονείς των παιδιών έδωσαν μαθήματα συμπεριφοράς και από τις δύο πλευρές και δεν είναι αυτό αβροφροσύνη , είναι η αλήθεια . Είδαμε ακόμη κάτι που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μας και είναι το μεγαλείο του αθλητισμού . Κορίτσια από τις δύο ομάδες κερδισμένες και χαμένες να αγκαλιάζονται μετά το φινάλε γιατί γνωρίζονται καλά από τις μικτές ομάδες , τις Εθνικές και τα κλιμάκια και ήταν αντίπαλες σε μια σειρά αγώνων αλλά καλές φίλες μετά από την κόρνα .
Σπουδαίος αντίπαλος ο Πανιώνιος !
Είναι σπουδαίο να  φτιάχνεις ύμνους για τα παιδιά σου γιατί στα αλήθεια τους αξίζουν , τα έδωσαν όλα και δικαιώθηκαν γιατί είναι μια σπουδαία οικογένεια , με μέταλλο , με ψυχή , με ταλέντο . Καλό όμως είναι να παραδέχεσαι  και πόσο σπουδαίος ήταν ο αντίπαλος . Αξίζει επαίνους και ο Πανιώνιος γιατί  είναι όντως μια σπουδαία ομάδα , με αξιόλογα παιδιά και καλές αθλήτριες . Άλλωστε η αξία του ηττημένου δίνει ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση και ηθική ανταμοιβή στον νικητή .
Μπράβο ρε κοριτσάρες !
Μοιάζει κάπως βαρετό αλλά αυτή τη φορά το να πλέξεις το εγκώμιο αυτών των κοριτσιών είναι απολύτως απαραίτητο . Όχι μόνο γιατί έδωσαν χαρά σε όλους τους φίλους της ομάδας , όχι μόνο γιατί πήραν πλούσιο  καρπό από ότι έσπειραν όλη την χρονιά  αλλά κυρίως γιατί γύρισαν μια χαμένη όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα σειρά αγώνων που φάνηκε να την καθαρίζει και σχετικά άνετα ο Πανιώνιος . Οι κορασίδες είχαν χάσει τρεις φορές φέτος από τις κυανέρυθρες . Δύο στην κανονική περίοδο στο  πρωτάθλημα την μία στην Καλλιθέα (64-66)  σε ματς θρίλερ στο φινάλε και την άλλη μάλλον εύκολα στο Βαρίκας(57-68) . Στα πλέϊ οφ του τελικού η πρώτη τους επίσκεψη στο Βαρίκας ήταν οδυνηρή με μια ήττα καθαρή (45-60)  ενώ και στο δεύτερο ματς στην Καλλιθέα το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με άνευ όρων παράδοση .Και όμως δεν λύγισαν ! 
Από εκεί και πέρα όμως άρχισε η μεγάλη αντεπίθεση . Αρχικά η μεγάλη νίκη με 49-40 που υποχρέωσε τον Πανιώνιο σε μόλις 8 πόντους στο β΄  μέρος και εν συνεχεία  ο θρίαμβος στο Βαρίκας στο ματς χωρίς αύριο και για τους δύο . Εκεί φάνηκε από νωρίς ότι έπαιζαν  με την πλάτη στον τοίχο και οι δύο ομάδες ,  με πρόδηλη την  επιθετική δυστοκία  . Ο Πανιώνιος πήρε και πάλι πάντως προβάδισμα (21-13 στο 16΄) αλλά οι Εσπερίδες με σερί 8-0 ισοφάρισαν 21-21 για να κλείσει το α΄ μέρος 23-23. Στο β΄ ο Πανιώνιος πέρασε 27-23 αλλά εκεί οι διακόπτες έπεσαν. 
Ο Παρθενώνας σκοτείνιασε στην ώρα της Γης αλλά οι  κορασίδες μας έλαμψαν , αφιονίστηκαν και κυριάρχησαν πλήρως φτάνοντας στο 31-44 στο 35΄ που σε ένα τέτοιο κλειστό ματς αποδείχθηκε καθοριστικό . Οι γηπεδούχες έκαναν μια αντεπίθεση απελπισίας αλλά οι δικές μας έχασαν το μυαλό τους μόνο για ένα δίλεπτο (41-46) . Από εκεί και πέρα έδειξαν χαρακτήρα και δεν απειλήθηκαν .

Για μια ακόμη φορά η μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια που έπαιξε η Ευγενία Κολλάτου έδωσε τα διαπιστευτήριά της . Ήταν σταθμός ο ερχομός της το καλοκαίρι . Ήταν η κορυφαία της αναμέτρησης  με το τρίποντο στην κόρνα της λήξης στο 30΄  να είναι σημείο κλειδί ψυχολογίας για την τροπή της αναμέτρησης . Επόμενο σημείο αναφοράς η Κατερίνα Μάλαμα που με επτά σερί πόντους στο ξεκίνημα του δ΄ δεκαλέπτου δημιούργησε ευφορία , σιγουριά , αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα και για πολλούς βοήθησε να κριθεί το αποτέλεσμα μια και δεν φάνηκε να την φοβάται ιδιαίτερα ο Μηλιάτης και τον  τιμώρησε !  Στην συνέχεια οι Κλειώ Οικονομάκη και Βασιλική Λούκα που έφτιαξαν ανθρώπινο τείχος μπροστά στο καλάθι μας και ειδικά στο β΄ μέρος δεν άφησαν να περάσει τίποτα ενώ έλεγξαν πλήρως την εναέρια κυκλοφορία ! Εν συνεχεία  η Ελένη Ρούτση που ήταν ο άσος στο μανίκι του Αναγνωστόπουλου αφού όταν κουράστηκε η Έλενα Βαζαίου στο μαρκάρισμα της Πηνελόπης Παυλοπούλου ήταν αυτή που έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά και εξουδετέρωσε το μεγάλο αστέρι των αντιπάλων . Εν ολίγοις πέτυχε απόλυτα . Μάλιστα πέτυχε και δύο καλάθια σε αποφασιστικά σημεία του ματς "μαχαιριά"  στον Πανιώνιο. Μεγάλη εμφάνιση και από την Άννα Μαρία Μαντά που ειδικά  στο γ΄ δεκάλεπτο πέτυχε  αποφασιστικά καλάθια και είχε καλή συνεισφορά στην άμυνα . Αξιοποίησε πλήρως τον χρόνο που έπαιξε η Χριστίνα Θεοδώρου κορίτσι με φοβερά σωματικά προσόντα που αν το κάνει και ψυχικά προσόντα θα κάνει πολλούς ευτυχισμένους αλλά κυρίως την ίδια . Τέλος η Άσπα Κουτούζου αν και  έπαιξε λίγο έκανε ότι μπορούσε.
Μάτια δεν έβγαλαν επιθετικά οι μικρές μας αλλά  είχαν φρεσκάδα , έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και δεν μπορούμε παρά  να τους απονείμουμε τα εύσημα αφού για δεύτερο στην σειρά αγώνα κράτησαν τις κυανέρυθρες σε πενιχρά επιθετικά επίπεδα (40 και 43 πόντους).Οι νεανίδες είχαν δείξει νωρίτερα τον δρόμο και οι κορασίδες τον ακολούθησαν πιστά . Γι΄ αυτό και πανηγύρισαν μαζί την επιτυχία . Γιατί είναι όλες μια οικογένεια και αυτό είναι ευλογία ! 
Πρωταθλήτριες
με 9 τίτλους τα 10 χρόνια οι κορασίδες 
Ο κόουτς Αναγνωστόπουλος ξεκαθάρισε στα κορίτσια ότι από την άμυνα θα χτιστούν οι νίκες και ο τίτλος και δικαιώθηκε πανηγυρικά . Έχει σίγουρα τεράστιο  μερίδιο στο νταμπλ κορασίδων νεανίδων  .
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ –ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ 43-52
Δεκάλεπτα :  12-09, 23-23, 29-37, 43-52
Διαιτητές: Παπαφωτίου , Μαραβέλιας
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μηλιάτης ): Ερμείδου 8, Γαλιατσάτου 1, Σταμάτη 12, Στεριοπούλου 2, Μπάμπη 1, Κήτσιου 11, Παυλοπούλου 8
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (Αναγνωστόπουλος): Βαζαίου , Ρούτση 4, Μαντά 8, Κολλάτου 16(1), Μάλαμα 9(1), Οικονομάκη 9, Κουτούζου , Θεοδώρου 2, Λούκα 4 

Post Top Ad