H EN.E.O.N. τίμησε τις κορασίδες μας για το χρυσό στον Βόλο - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





5.7.12

H EN.E.O.N. τίμησε τις κορασίδες μας για το χρυσό στον Βόλο



Σε μια όμορφη τελετή που έγινε στο «Λασκαρίδειο» κτίριο η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. Καλλιθέας και η πρόεδρός της κ. Βάσω Μαργαρίτη τίμησαν την ομάδα κορασίδων του συλλόγου μας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου .



Η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. (Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και την Νεότητα) είναι μια γυναικεία εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση ΜΚΟ που καλύπτει όλα τα κοινωνικά, επιστημονικά και επαγγελματικά στρώματα και είναι ανεξάρτητη από θρησκευτικές ή πολιτιστικές καταβολές. Ιδρύθηκε το 2001 στο Παλαιό Φάληρο από την κυρία Λίτσα Ζούπα και σήμερα αριθμεί 6 παραρτήματα. Το 2004 δημιουργήθηκε το παράρτημα της ΕΝΕΟΝ Καλλιθέας με πρόεδρο την κα Βάσω Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Καλλιθέας. Φυσικά σαν γυναικεία οργάνωση ανταποκρίθηκε άμεσα στην τεράστια επιτυχία των κοριτσιών και του σωματείου και έδειξε έμπρακτα την ευαισθητοποίηση σε θέματα γυναικείου αθλητισμού που τιμούν την πόλη μας.



Η Πρόεδρος του σωματείου κ. Βάσω Μαργαρίτη απηύθυνε χαιρετισμό και για την ομάδα κορασίδων και συνεχάρη θερμά τις αθλήτριες της ομάδας μας για την σπουδαία επιτυχία τους κάτι που βέβαια έχει γίνει πια συνήθεια την τελευταία δεκαετία για τις ομάδες υποδομών μας . Την εκδήλωση τίμησε προσωπικά ο δήμαρχος Καλλιθέας Κωσνταντίνος Ασκούνης και απένειμε ο ίδιος τα μετάλλια στα κορίτσια μας .


Λίγα λόγια για την ΕΝ.Ε.Ο.Ν.

Η ΕΝ.Ε.Ο.Ν. συνεργάζεται με όλες τις Διεθνείς Οργανώσεις και ειδικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη οικογένεια, τον ΟΗΕ , την Ουνέσκο , την παγκόσμια οργάνωση υγείας, τον ΕΕΣ, τον όμιλο Εθελοντών , το ΚΕΣΟ και ανήκει στο Ευρωπαϊκό lobby γυναικών, στο Μητροπολιτικό Δίκτυο γυναικών και την ομοσπονδία για τη βελτίωση συνθηκών ζωής της γυναίκας, του παιδιού, της υγείας, της παιδείας και του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα η ΕΝΕΟΝ εντάχθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ΜΚΟ.

Τα μέλη της είναι Ελληνίδες ενεργοί πολίτες που συμμετέχουν προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αλλά και διοργανώνοντας συζητήσεις, διαλέξεις και ημερίδες πάνω στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας , αναζητούν τις αιτίες των προβλημάτων αυτών προσπαθώντας να προτείνουν λύσεις .

Στους σκοπούς της ΕΝΕΟΝ εντάσσεται η υποστήριξη και η προβολή της γυναίκας ως μητέρα , σύζυγος , νοικοκυρά, εργαζόμενη , η προστασία του θεσμού της οικογένειας , η στήριξη της νεολαίας, η διαφύλαξη της ελληνικής γλώσσας, η διατήρηση των ηθών και των εθίμων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος. Η ΕΝΕΟΝ έχει όμως και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διοργανώνοντας εκδηλώσεις με επίκαιρα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα και συγκεντρώνοντας χρήματα από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και τις συνδρομές των μελών της, η ΕΝΕΟΝ καταφέρνει όχι μόνο να συντηρείται αλλά και να διαθέτει ένα μέρος των χρημάτων αυτών σε γυναίκες και παιδιά της Καλλιθέας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

Περισσότερο από μια γυναικεία οργάνωση, η ΕΝΕΟΝ είναι ένας πυρήνας αγάπης , φιλίας , ανθρωπιάς , αλληλεγγύης ένας διαρκής αγώνας για το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.

Post Top Ad