Έγραψαν ιστορία οι κορασίδες νίκησαν τον Ηρόδοτο 61-51 και είναι πρωταθλήτριες Ελλάδας - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





29.6.13

Έγραψαν ιστορία οι κορασίδες νίκησαν τον Ηρόδοτο 61-51 και είναι πρωταθλήτριες Ελλάδας




Αυτή η ομάδα ξέρει να γράφει ιστορία . Οι κορασίδες έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον σύλλογο και κράτησαν ψηλά την σημαία με μία ακόμη νίκη με 61-51 επί του Ηροδότου που σήμανε την κατάκτηση μιας ακόμη κούπας στα Γρεβενά .

Για τέταρτη φορά στην ιστορία τους (ισοφάρισαν το ρεκόρ της Καλαμαριάς και του ΔΑΣΑΛ) και για δεύτερη συνεχόμενη (όπως και πέρυσι στον Βόλο)  οι κορασίδες μας αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας στο κλειστό Γρεβενών (24ο πανελλήνιο)  ανεξάρτητα από το αυριανό αποτέλεσμα κόντρα στον ¨Αρη . Οι δύο αήττητες ομάδες παρουσιάστηκαν κατάκοπες και με πολλούς τραυματισμούς από τα συνεχόμενα ματς και απλά νίκησε ο καλύτερος δηλαδή ο   Ίκαρος που διέθετε μεγαλύτερο βάθος και είχε αρχικά  την εξαιρετική Ευγενία  Κολλάτου και φοβερή σε καθοριστικά σημεία την Έφη Σώμου χωρίς πάντως να υστερήσουν και οι υπόλοιπες που νίκησαν κούραση , τραυματισμούς και ασθένειες . 

Ειδικά το τρίποντο της Σώμου στο 53-49 1΄20΄΄ πριν το τέλος και της Κολλάτου με ταμπλό λίγο μετά σφράγισαν την δίκαιη επικράτηση και τον τίτλο για την ομάδα μας  που ήταν η καλύτερη ομάδα και το απέδειξε αφού είχε νικήσει και χθές το Γαλάτσι .

Δεν έχουμε λόγια για τα κορίτσια αυτά παρά μόνο τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης  που είχαν κατακλύσει τα μάγουλά τους και που απεικονίζουν το πόσο ήθελαν αυτό το χρυσό μετάλλιο και με τεράστια ψυχικά αποθέματα έφεραν άλλη μια κούπα στην Καλλιθέα . Τι να πει κανείς για τις κοριτσάρες μας παρά μόνο ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ . μας έκαναν όλους υπερήφανους και έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του σωματείου ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ . Είχαν όλα αυτά τα κορίτσια τέτοιο πάθος , τέτοια αποφασιστικότητα , τέτοια πίστη , τέτοιο τσαμπουκά . Μακάρι αυτό να τις συντροφέψει σαν παρακαταθήκη για το μέλλον στην ομάδα μας η κάπου αλλού . Ας είναι ευτυχισμένες και χαρούμενες μόνο . Ας έχουν επιτυχίες και ας είναι υγιείς .  Αυτή είναι η ευχή μας …Και επ ευκαιρία θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας που κλήθηκαν στην Εθνική κορασίδων και μπαίνουν από Δευτέρα σε νέες περιπέτειες. Ευγενία , Άννα Μαρία , Χριστίνα καλό κουράγιο και καλή επιτυχία με τα γαλανόλευκα …

Και δύο λόγια για τον προπονητή μας Νίκο Κόμη . Έχει μεγάλο μερίδιο στην κούπα αυτή  και πρέπει να του αποδοθεί και να του αναγνωριστεί το πόσο σκληρά δούλεψε και τελικά δικαιώθηκε . Μόχθησε , βράχνιασε  αμφισβητήθηκε ορισμένες φορές αλλά τελικά δικαιώθηκε.
 Πολλά μπράβο και στον Γιώργο Καπάνταη τον έφορο της ομάδας αυτής που τα τελευταία δύο χρόνια είναι άγρυπνος φρουρός, αφανής εργάτης  και του ανήκει αν και δεν το ζήτησε ποτέ μετάλλιο αθόρυβης προσφοράς . Και μόνο όσες  δυσκολίες πέρασε έσβησαν μονομιάς ,με τις δύο κούπες …

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 61
ΗΡΟΔΟΤΟΣ 51
Δεκάλεπτα: 17-12, 34-23, 48-37, 61-51
Διαιτητές: Παπαγεωργίου-Εκίζογλου
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ(Κόμης): Χατζηβασιλείου 2, Λεμπέση, Θεοδώρου 10(1), Κολλάτου 28(2), Καραμπάτσου, Μάλαμα 6, Στεφάνου 4, Σώμου 11(3), Τσελεπίδου.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ(Χριστοδούλου): Σακουλάκη 2, Γαλανάκη Σοπικού 10(2), Πασχαλίδη, Δανδουλάκη Α., Πασπαράκη 2, Σαμπροβαλάκη, Βαρελτζή Α., Νίχλου, Βαρελτζή Ν. 2, Καρλάφτη 17(1), Δανδουλάκη Μ. 18.


Post Top Ad