Δασκαλοπούλου στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ : «Η ψυχική δύναμη έφερε την νίκη …» - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





14.1.15

Δασκαλοπούλου στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ : «Η ψυχική δύναμη έφερε την νίκη …»

Μια από τις καλύτερες αγωνιστικά ημέρες στην πλούσια καριέρα της είχε την περασμένη Κυριακή η Βάσω Δασκαλοπούλου.
Η έμπειρη γκαρντ σημείωσε τους 40 από τους 60 πόντους του Ικάρου στη νίκη του επί του Σπόρτιγκ στα Πατήσια σε ματς για τον 1ο Όμιλο της Α2 Γυναικών. Πήρε ουσιαστικά την ομάδα στις πλάτες της. Η ίδια, ωστόσο, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ έκανε λόγο απλά για μια καλή δική της ημέρα, ενώ για να φτάσει ο Ίκαρος Καλλιθέας σε αυτή την πολύτιμη νίκη τόνισε ότι λειτούργησε σαν ομάδα.
Δεν είναι και σύνηθες μια παίκτρια να βάζει τους 40 από τους 60 πόντους της ομάδας της. Εσύ αισθανόσουν την Κυριακή τόσο μεγάλη σιγουριά;
 «Είναι γεγονός ότι δεν είναι σύνηθες να μπαίνουν 40 πόντοι από μια παίκτρια  και ίσως να είναι και προσωπικό μου ρεκόρ σε εθνική κατηγορία. Σίγουρα υπάρχουν αγώνες που κάθε αθλητής οφείλει να έχει τη δική του ξεχωριστή μέρα. Την Κυριακή ήταν η δική μου  χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω για μένα. Όταν είσαι μέλος σε μια ομάδα παίζεις για να προσφέρεις το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να είσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου στο τέλος του κάθε αγώνα».

Τι ήταν αυτό που κατά τη γνώμη σου μέτρησε περισσότερο ώστε ο Ίκαρος να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα, πέρα από τη δική σου συνεισφορά;

«Σίγουρα όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι όχι μόνο εγώ.  Ήταν τεράστια η βοήθεια όλων των συμπαικτριών μου, αλλά και του προπονητικού τιμ. Λειτουργήσαμε σαν ομάδα και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Αυτό που κράτησε την ομάδα μέχρι τέλους ήταν η ψυχική δύναμη και η πίστη πως όταν προσπαθείς και πιστεύεις στις δυνάμεις σου, όλα είναι εφικτά. Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτό που μας έδωσε και επισφράγισε εν τέλει τη σπουδαία μας νίκη, ήταν ότι πιστέψαμε στους εαυτούς μας και ξεπεράσαμε την κούραση, σωματική και ψυχική».

Στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας αγωνίζεσαι  και πάλι μετά από χρόνια στην Α1. Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Είναι  νέα εμπειρία αν και έχω ξαναπαίξει με τον Πρωτέα Βούλας πριν δυο χρόνια. Κάθε σεζόν τα πρωταθλήματα αλλάζουν, παίκτριες  της Α1 αγωνίζονται στην Α2 και ίσως φέτος να είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Είναι φανερό ότι γίνεται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα . Είναι συναρπαστικό και καμιά ομάδα δεν υπερέχει τόσο, ώστε να είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο απ’ τον πρώτο γύρο και αυτό είναι κίνητρο για όλες τις ομάδες να παλεύουν».

Πως βλέπεις τη μάχη της κορυφής; Ποιο κατά τη γνώμη σου είναι το φαβορί για την άνοδο στην κατηγορία;
«Θα κριθούν πολλά από τα παιχνίδια που θα δώσουν μεταξύ τους οι ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει προς το τέλος. Πιστεύω πως μια ομάδα για να φτάσει στην κορυφή εκτός απ’ το καλό υλικό, απαιτείται να έχει  χημεία και να βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά. Η μάχη είναι αμφίρροπη με μεγάλο ενδιαφέρον κάτι το οποίο μόνο καλό κάνει στο πρωτάθλημα». 

Post Top Ad