ΝΕΑΝΙΔΕΣ : Περηφάνεια για μια καταπληκτική ομάδα που "έχασε" 83-82 στην παράταση από ΠΑΟ - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





28.4.22

ΝΕΑΝΙΔΕΣ : Περηφάνεια για μια καταπληκτική ομάδα που "έχασε" 83-82 στην παράταση από ΠΑΟ

 



Στην ΕΣΚΑΝΑ λέγαμε για το diehard no 5 για το απίστευτο καμπάκ από 0-2 σε 3-2 . Σήμερα τα κορίτσια μας ξεπέρασαν κατά πολύ την επική ανατροπή με τον Κρόνο , ξεπέρασαν  την χθεσινή γκέλα με τον ¨Αρη και με απίστευτο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό απέδειξαν ότι δεν έχουν ταβάνι . Χάσανε σήμερα στην παράταση 83-82 καθότι οι ρεφερι μεταξύ πολλών άλλων , ξέχασαν τον κανονισμό των τριών δευτερολέπτων στην ρακέτα και Γρηγοροπούλου και Παλάσκα σήμερα οργίασαν στον τομέα αυτό . Παραβίασαν η αν προτιμάτε βίασαν κατά κόρο τον κανονισμό αυτό δεκάκις . 


Στην πραγματικότητα όμως οι κοριτσάρες αυτές σήκωσαν κούπα σήμερα ! Μόνο το χρώμα του φύλου είναι αυτό που υποδηλώνει ήττα . Όλοι ξέρουν , όσοι είδαν και θα δουν το ματς πόσο δίκαιες νικήτριες θά ήταν οι Εσπερίδες !! Γιατί αυτές άξιζαν να κερδίσουν σήμερα και από εκεί και πέρα ότι ήθελε συμβεί . Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος να μην κατάλαβε την κλοπή σήμερα από τους ρεφερι που "κατάπιαν"  την σφυρίχτρα  ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ κυρίως στον κανονισμό των 3΄΄ , που βιάστηκε πάραυτα επανειλλημένα κα προκλητικά . Ήταν ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι  . Προηγηθήκαμε 38-36 ημίχρονο μετά από μια συγκλονιστική μάχη. Και ενώ  το 47-56 υπέρ του ΠΑΟ στο 30΄ φάνηκε να κρίνει τα πάντα .Ουαί υμίν Φαρισαίοι , υποκριτές ! Με ψυχή λιονταριού οι Εσπερίδες επανήλθαν και προηγήθηκαν 68-72 40΄΄ πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου . Ο Παναθηναίκός ισοφάρισε 72-72 και χάθηκε η τελευταία επίθεση των Εσπερίδων . Στην παράταση με όλο τον κόσμο φορτωμένο με 4 φάουλ με αποβληθείσα την εκπληκτική Αρσενιάδου , οι νεανίδες μας με έξι ακόμη  ανήμερα θηρία (Στολίγκα ,Σταμούλου, Ντάκα, Μαργέλου Κοσκινά , Αναστασάκου ) έκαναν πάλι ανατροπή και προηγήθηκαν 82-81 στα 16΄΄!! Στα 4΄΄ η Γρηγοροπούλου πέτυχε κλεισμένη απο τρεις παίκτριες το νικητήριο και πήρε ο ΠΑΟ αυτό που συνοπτικά δεν άξιζε . Την νίκη που τον οδηγεί στην τετράδα και βγάζει εκτός ημιτελικών μια ομάδα που σήμερα απέδειξε περίτρανα ότι την άξιζε αυτή την πρόκριση . Αλλά μετά την τραγωδία των Μακεδονομάχων ρέφερι χθες (γέλαγε μαζί τους όλος ο κόσμος και ας βοηθήθηκε ο καλύτερος  Άρης από την δική μας μετριότητα ),  ήρθε σήμερα η επίσης οδυνηρή εμπειρία των αξιολογημένων Μπακάλη Τσάνταλη και Αναστασιάδη που έκαναν σωρεία λαθών με αποκορύφωμα την κατάλυση του κανονισμού  των 3΄΄ . Σε μια αναμέτρηση που η άξια νικήτρια αλλά τελικά ηττημένη πήρε 29 ριμπάουντς και η άδικη νικήτρια πήρε 56 !!!! Που σούταρε 33 βολές σε 45 λεπτά ενώ στα ίδια λεπτά οι Εσπερίδες σούταραν 12 και τις έξι στην παράταση !!! Ήμαρτον !!! Παραδινόμαστε ...Εμείς , όχι οι κοπέλες  μας ...Λίγη ντροπή δεν βλάπτει ...

Ο τελικός της διοργάνωσης έγινε σήμερα . Ευλογημένος όποιος τον είδε . Ευλογημένα τα κορίτσια του Δήμου που τον έζησαν , που τον δούλεψαν , που αμυθοποίησαν τον ρόλο Δαυίδ και Γολιάθ , που μπορει να μην μπορούν από την στενοχώρεια να κοιμηθούν στο "Καψής¨" (και ποιός μπορεί άλλωστε) αλλά είναι οι ηθικές νικήτριες . Έγραψαν ιστορία σήμερα και όχι μόνο στις καρδιές μας ... Το μέλλον τους ανήκει !!!

Διαιτητές: Μπακάλης-Τσάνταλη-Αναστασιάδης

Δεκάλεπτα: 13-19, 38-36, 47-56, 72-72(κ.α.), 82-83
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δήμου): Στολίγκα 19(3), Αρσενιάδου 21, Ντάκα 9(2), Κοσκινά 7(1), Αναστασάκου 2, Σταμούλου 13, Μαργέλου 11.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσεμπέρης): Ζιάκα 2, Γιαννακοπούλου 1, Ιωάννου Β. 11, Μελέτη, Φελούρη 4, Γρηγοροπούλου 32, Παναγιωτοπούλου 8, Παλάσκα 25(2), Φραγκούλη Θ.


Δηλώσεις
Ζένια Παλάσκα (αθλήτρια Παναθηναϊκός): «Στο ντέρμπι μεταξύ ομάδων του… λεκανοπεδίου, μπήκαν λίγο πιο σίγουρες. Ωστόσο στη πορεία, ρίξαμε το παιχνίδι στο ρυθμό των αντιπάλων μας, θόλωσε το μυαλό μας και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στην παράταση όμως μπήκαμε πιο συγκεντρωμένες και θέλαμε περισσότερο τη νίκη. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και δείξαμε τι σημαίνει ομάδα».
Θάνος Δήμου (προπονητής, Εσπερίδες): «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς σήμερα αντιμετωπίσαμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, αλλά και έναν προπονητή που είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του ως παίκτης. Ευχαριστώ τον οργανισμό των Εσπερίδων και πιστεύω ότι οι καλύτερες μέρες είναι κοντά».
Νάγια Στολίγκα (αθλήτρια, Εσπερίδες): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που ήταν άξιος αντίπαλος. Παλέψαμε για το καλύτερο, όμως η μάχη κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ευχαριστώ τον προπονητή και τις συμπαίκτριές μου για την εμπιστοσύνη τους».




                          Πατήστε το παρακολουθήστε στο youtube και θα δείτε τον αγώνα 

Post Top Ad