Οι αφανείς ήρωες , η φιλοσοφία των "μικρών" και η μεγάλη επιστροφή - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





3.7.22

Οι αφανείς ήρωες , η φιλοσοφία των "μικρών" και η μεγάλη επιστροφή

 



Tο χάλκινο μετάλλιο στην Καλαμάτα και την Μεσσήνη είναι σίγουρα η επάνοδος των Εσπερίδων σε πανελλήνιους τίτλους , αρχικά από τα τμήματα υποδομής αλλά η φιλοσοφία είναι να επαναφέρουμε νέα παιδιά στο προσκήνιο, ακόμη και σε επίπεδο γυναικών πρώτιστα  . Η υπέρβαση έχει ξεκινήσει χρόνια πριν , βήμα βήμα και η επιλογή δύο παιδιών με τεράστια ικανότητα και εμπειρία όπως ο τεχνικός διευθυντής υποδομών και προπονητής νεανίδων  Θάνος Δήμου και ο προπονητής κορασίδων , παγκορασίδων και μίνι κοριτσιών  Θανάσης Μπούτας αποτελούν μια πολυτέλεια  και δεδομένα  στοχευμένη επιλογή  των διοικούντων. Οι Εσπερίδες Καλλιθέας έχουν κυριαρχήσει για δύο δεκαετίες στις μικρές ηλικίες και έχουν δώσει απτά δείγματα με παιδιά μικρά που έπαιξαν σε επίπεδο γυναικών προερχόμενα από την υποδομή όπως Λύμουρα , Καλογήρου, Καβάσιλα ,  Παραγιού , Μπόνη ,  Κολλάτου, Οικονομάκη , Λούκα , Χατζηγιακουμή  και τόσες άλλες . Είναι νοοτροπία συλλόγου που ξαναβγήκε μετά από χρόνια στην Ευρώπη και οι επιταγές των εποχών είναι ξεκάθαρες :να στραφούμε σε κορίτσια δικής μας παραγωγής , με κάθε κόστος .

Οφείλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε πέραν των αθλητριών και των γονέων και φίλων που βρέθηκαν δίπλα και στήριξαν τα κορίτσια στην Καλαμάτα , τους αθόρυβους ήρωες αυτής της επιτυχίας της τωρινής και του μέλλοντος . Τους προπονητές που έκαναν την δική τους υπέρβαση , πίεσαν σε επιτρεπτό βαθμό τα παιδιά και τους γονείς τους και τελικά δικαιώθηκαν για τον μεγάλο στόχο , την διάκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα . Η διοίκηση έκανε τις επιλογές της , οι παράγοντες των υποδομών εφάρμοσαν την σκέψη τους και τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα έπραξαν ορθά  , αλλά δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που κρίνουμε δεν είναι το φρέσκο μετάλλιο(η ομάδα έχει ήδη 16!!! αριθμό ρεκόρ σε κορίτσια U16 U18)  , είναι η δικαίωση της φιλοσοφίας που αξίζει τα εύσημα .

Οι δύο τεχνικοί μας έκαναν την δική τους ανακεφαλαίωση των πεπραγμένων . Να τι είπαν:


Θάνος Δήμου : «Αν μέσα σε λίγες λέξεις έπρεπε να συνοψίσω την φετινή χρονιά τότε αυτές θα είχαν χρώμα κόκκινο. Προσπάθεια στο κόκκινο, πάθος στο κόκκινο, ένταση και σχέσεις στο κόκκινο και στο τέλος ένα μεγάλο κόκκινο χαμόγελο. Γνώρισε ο ένας τα χνότα του άλλου, περπάτησε δίπλα του, χάρηκε κοντά του. Θα μπορούσα λοιπόν να μιλάω για ώρες για όσα συναισθήματα δημιουργήθηκαν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά αυτά αποτυπώνονται καλύτερα στην εικόνα που πανηγυρίζουμε όλοι μαζί αγκαλιά, όπως όλες οι οικογένειες. Τα καλύτερα για όλους είναι μπροστά, τον δρόμο πλέον τον μάθαμε».

 

Θανάσης Μπούτας : «Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, μια χρονιά μέσα στην οποία η ομάδα προετοιμαζόταν κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση, με έναν μόνο στόχο. Να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορούμε!! Τα κορίτσια πιέστηκαν πάρα πολύ, σίγουρα θα νευρίασαν αρκετές φορές μαζί μου, θα θύμωσαν επειδή τις πίεσα αλλά η κατάκτηση της 3ης θέσης τα αφήνει όλα αυτά πίσω. Όλο αυτό το διάστημα έγινε βάση σχεδιασμού μία πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς είτε αυτό γινόταν σε τακτικό επίπεδο και προετοιμασίας, είτε σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης των κοριτσιών, κάτι το οποίο μας βοήθησε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο φορμαρισμένοι μπορούσαμε σε αυτή την σειρά των αγώνων. Ερχόμενος στην ομάδα των Εσπερίδων και γνωρίζοντας την ιστορία αυτής της ομάδας, έθεσα εξαρχής ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ένωσης αλλά και την παρουσία μας στην 4αδα του πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδος, κάτι που τελικά τα καταφέραμε κατακτώντας την 3η θέση. Ίσως και να μπορούσαμε και πιο πάνω αν είμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο τυχεροί. Πλέον η ομάδα θα δουλέψει από αύριο πάνω στα υπόλοιπα κορίτσια που θα την πλαισιώσουν με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και εμφάνιση και γιατί όχι την επανάληψη της φετινής πορείας σε όλα τα τμήματα των Ακαδημιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το φετινό "ταξίδι" σε όλες τις αθλήτριες που άντεξαν όλο αυτό το φορτίο πίεσης αυτούς τους μήνες, στον συνεργάτη μου Θανάση Δήμου για την παρουσία του και την συμβολή του στην επιτυχία αυτή, αλλά και στους αφανείς συνεργάτες Μαρία Κακαβανη, Νεκτάριο Τζουνόπουλο και Γιώργο Κοσκινά που ήταν δίπλα στην ομάδα και έδωσαν τα πάντα για να μην λείπει τίποτα από τα κορίτσια. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια και τους γονείς που έτρεχαν κυριολεκτικά για τα παιδιά τους αλλά και για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας μας. Τέλος θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ , στην οικογένεια μου,  στην σύζυγο μου και στον γιο μου που άντεξαν όλες αυτά τα ψυχολογικά σκαμπανεβασματα που είχα, αλλά κυρίως για την στήριξη τους».



Post Top Ad