ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: ΟΜΑΔΑΡΑ: Με το χάλκινο αλλά σαν τροπαιούχες επιστρέφουν από το Ηράκλειο οι κοπέλες - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





23.4.23

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ: ΟΜΑΔΑΡΑ: Με το χάλκινο αλλά σαν τροπαιούχες επιστρέφουν από το Ηράκλειο οι κοπέλες

 






Μπορεί να αρκέστηκαν στο χάλκινο μετάλλιο (καθόλου μικρή υπόθεση ) οι νεανίδες μας , που επέστρεψαν στο βάθρο πανελληνίου πρωταθλήματος μετά από 11 χρόνια (Κύμη) αλλά για όλους όσους είδαν τους αγώνες στο πανελλήνιο άξιζαν 100% το χρυσό και επιστρέφουν στα μάτια όλων τροπαιχούχες από το Ηράκλειο. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού με 51-42 ήταν αρκετά δύσκολη δεδομένης και της χθεσινής ταλαιπωρίας όπου η ομάδα μας αν και ανώτερη από τον εν τέλει τροπαιούχο Κρόνο Αγ. Δημ. (νίκησε εύκολα τον Παναθλητικό) μπορεί να ηττήθηκε με 61-59 αλλά ΄όσα συνέβησαν για κάθε αξιόπιστο παρατηρητή μας στοίχισαν τρομερά . Με τα αν όμως ιστορία δεν γράφεται και τα κορίτσια μας έκαναν όλους υπερήφανους αφού σαν δευτεραθλήτριες ΕΣΚΑΝΑ έγραψαν χρυσή σελίδα στο Ηράκλειο μπροστά στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη κ στον υπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη ! Συγχαρητήρια σε όλες και φυσικά στο τεχνικό τιμ που η εμπιστοσύνη που έδειξε σε αυτούς η διοίκηση την τελευταία διετία , αποδείχθηκε πλήρως επιτυχημένη επιλογή και μας έβγαλαν ασπροσπρόσωπους αν και τα καλύτερα (κορασίδες και όχι μόνο) έπονται... 

Τι να πεί κανείς για όλα τα σπουδαία αυτά κορίτσια που έπαιξαν χωρίς την πρώτη σκόρερ στο περσινό πανελλήνιο κορασίδων Ναταλία Αρσενιάδου (επανέρχεται δριμύτερη)  ! Η αρχηγός Νάγια Στολίγκα η ζωντανή ιστορία της ομάδας ,  που ήταν και πάλι ακρογωνιαίος λίθος , η έξοχη Ελέανα Μαργέλου που τα τελευταία δύο χρόνια που ήρθε από το Γαλάτσι κάνει μεγάλα πράγματα , η 15χρονη (το τονίζουμε) Μαρ Σεγκούρα που επελέγη στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης (πρώτη στην ιστορία των νεανίδων που τρία χρόνια νεότερη μπήκε στην κορυφαία  πεντάδα)  και είναι πυρηνικό όπλο , η Κλαίρη Τσουρντού ο ακοίμητος φρουρός του ζωγραφιστού (δεύτερη χρονιά εδώ) , η "συνεταίρος" της στην ρακέτα  νεοσεισελθούσα Μελίνα Παπάζογλου που σε λίγους μήνες εγινε οικογένεια , δύο σπουδαία κορίτσια η Δόμνα Σταθάτου  και η Ηλέκτρα Αναστασάκου που έπαιξαν λιγότερο αλλά είναι άγραφα βιβλία , η Μυρτώ Λιανούδη μια 16χρονη με αστείρευτο ταλέντο και φοβερή ένταση , η Ράνια Γεωργινή και Γιώτα Κατσιώνη δύο ακόμη 16χρονα που έχουν και αυτά αν και φρεσκαδούρες σπουδαία προσφορά , η Σύλια Βίγκα που στα 15 της (!!) δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να φορέσει μετάλλια  στην δεύτερη χρονιά της στην ομάδα και η επίσης 15χρονη Έλενα Χλιαουτάκη που μόνο κολακευτικά λόγια ακούει για το πάθος της και την προσφορά της. 

Συν τις Φωτεινή Μάνου , Ξένια Τζουνοπούλου , Αλεξία Μανωλοπούλου που θα είναι ανήμερα θηρία  σπουδαίες στην ομάδα κορασίδων αλλά και τις Καρδιασμένου και Συψή που υπήρξαν σημαντικές και με ατυχίες όλη την χρονιά . 

Στάζουμε μέλι για τα κορίτσια μας αλλά όχι από αβροφροσύνη ούτε από υποχρέωση . Το αξίζουν όλες και με το παραπάνω όπως και οι προπονητές τους . Ξαναλέμε μας έκαναν  υπερήφανους και έγραψαν ιστορία ... Ηταν πολλά 11 χρόνια χωρίς μετάλλιο !!! 

Διαιτητές: Κατσαπρακάκης, Δικταπανίδης, Καψιώχας

Δεκάλεπτα: 11-12, 26-24, 35-34, 51-42
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (Δήμου, Μπούτας): Στολίγκα 21(5), Κατσιώνη, Τσούρντου 2, Βίγκα, Γεωργινή, Σεγκούρα 10, Μαργέλου 5(1), Χλιαουτάκη 3, Παπάζογλου 2, Λιανούδη 8.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζιάκας): Κατσούλη 6, Ζιάκα 16, Γιαννακοπούλου 4, Παναγιωτοπούλου, Γρηγοράκη, Παλάσκα 8, Μπαμπανίκα, Σπέντζου 8(1).

Δηλώσεις

Θανάσης Δήμου (Προπονητής Εσπερίδων): «Είναι μια θέση τιμητική για μένα, τις αθλήτριές μου και τον σύλλογο. Εάν σκεφτεί κανείς ότι με τον Παναθλητικό και τον Κρόνο τα παιχνίδια κρίθηκαν στον πόντο, για μας σήμερα ήταν ένα μεγάλο ψυχολογικό βήμα. Οι παίκτριες μου παρά το μικρό της ηλικίας τους εκτέλεσαν πιστά αυτό που είχαμε σχεδιάσει. Ευχαριστώ τους διοργανωτές για τον τρόπο που το διαχειρίστηκαν αλλα και τη βοήθεια που μου πρόσφεραν για το προβλημα που μου παρουσιάστηκε χθες».

Κλαίρη Τσουρντού (Αθλήτρια Εσπερίδων): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, αλλά και στις συμπαίκτριές μου. Το παλέψαμε μέχρι τέλος και αξίζαμε και με το παραπάνω την τρίτη θέση. Στο τέλος είχαμε καθαρό μυαλό και πήραμε τη νίκη».

Ανδρέας Ζιάκας (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Συγχαρητήρια όλα τα κορίτσια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου. Θέλω να πω ότι οι προπονητές πρέπει να δείχνουν το σωστό παράδειγμα σε ότι έχει να κάνει με το άθλημα, πριν κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες. Εμείς αντέξαμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να να ανταποκριθούμε στην κούραση και στα και φάουλ που φορτωθήκαμε. Θέλαμε ένα μετάλλιο δεν τα καταφέραμε και συνεχίζουμε».

Ιωάννα Γρηγοράκη (Αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και παλέψαμε μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στις Εσπερίδες για την τρίτη θέση. Εμείς ήρθαμε στη διοργάνωση και κάποιες απουσίες, ενώ παρουσιάστηκαν και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των αγώνων που μας στοίχησαν».

















Post Top Ad