ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : Το "σήκωσαν¨ οι κορασίδες και έκαναν ιστορικό 3-peat 61-44 με sweep τον Κρόνο Αγ. Δημ. (μια ντουζίνα χρυσά -γράφουν ιστορία ) - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





23.4.24

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ : Το "σήκωσαν¨ οι κορασίδες και έκαναν ιστορικό 3-peat 61-44 με sweep τον Κρόνο Αγ. Δημ. (μια ντουζίνα χρυσά -γράφουν ιστορία )

 

Μαθημένες να γράφουν ιστορία οι κορασίδες των Εσπερίδων το διέπραξαν για άλλη μία φορά . Με την νίκη 61-44 επί του Κρόνου Αγ. Δημητρίου όχι μόνο κατέκτησαν με sweep το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ αλλά το έκαναν back to back to back ήτοι 3-peat . Είναι παράλληλα μια ιστορική στιγμή για τις κορασίδες που έγιναν η μοναδική ομάδα στην ΕΣΚΑΝΑ από ίδρυσής της το 1995 που έχει κατακτήσει 12 φορές το πρωτάθλημα κορασίδων !!! Ασφαλώς ο Θάνος Δήμου και ο τεχνικός σύμβουλος και προπονητής των νεανίδων Γιώργος Τσεμπέρης θα πρέπει να νοιώθουν πολύ υπερήφανοι για αυτό το κατόρθωμα. Μάλιστα ο Δήμου ήταν προπονητής των κορασίδων σε αυτό το τελευταίο 3-peat και τις τρεις χρονιές 2022-2023 και 2024.  

Η αρχηγός της ομάδας Σύλια Βίγκα που σήκωσε το κύπελλο έχει το μεγάλο προνόμιο  μαζί με τον Δήμου να είναι παρούσα και στα τρία πρωταθλήματα που πήραν σερί οι κορασίδες και φυσικά έρχεται συνέχεια ... Σημαντικά στελέχη την τελευταία διετία στις κορασίδες (και όχι μόνο βέβαια , σημαντικές σε νεανίδες αλλά πλέον και στελέχη γυναικών ) η ¨Ελενα Χλιαουτάκη , η Μαρ Σεγκούρα . 

Αντίθετα με τα δύο πρώτα ματς που είχαν σασπένς,  το σημερινό  όμως μόνο για ένα ημίχρονο  . Κρίθηκε γρήγορα στο γ΄ δεκάλεπτο (50-31) ενώ  η διαφορά έφτασε το +26 (57-31) και ήταν διαδικαστικό το φινάλε . Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Δήμου έχει ένα και μόνο αντίπαλο στις κορασίδες και αυτός είναι ο κακός εαυτός της και πιστέψτε μας δεν ειναι καθόλου υπερβολικός και υπερφίαλος αυτός ο χαρακτηρισμός . 

Οι τρεις σωματοφύλακες (Σύλια , Έλενα και  Μαρ)  όμως στελεχωμένες με την ταλαντούχα  Ελευθερία Αράπογλου , τις εξαιρετικές εννιάρες  Φίλντιση , Κωνσταντακοπούλου , Τίγκα ,Χατζόγλου ,  Κωστάκη, Γραβάνη και τις πολλά υποσχόμενες ακόμη  μικρότερες Αρχιμανδρίτη , Γεωργοπούλου , Στεργίου Χρύσα και Χριστίνα πρωταθλήτριες πιά ΕΣΚΑΝΑ , στοχεύουν δικαιολογημένα με σκληρή δουλειά και στόχευση , σε κάτι παραπάνω από το ουδόλως λίγο που αποτελούν τα  δύο χάλκινα στα τελευταία δύο πανελλήνια . Παράλληλα  και μια αρμάδα από υπερταλαντούχες μικρές που έρχονται από πίσω και σύντομα θα μιλούν όλοι για εκείνες ,  ήδη δείχνουν τα προσόντα τους σε μικρότερες ηλικιακά ομάδες σε μια από τις πιο υπερστελεχωμένες και καλοκουρδισμένες ακαδημίες κοριτσιών πανελλήνια ! 

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Κρόνου και στις προπονήτριές τους αλλά κυρίως στα κορίτσια μας για το 3-peat και την συνέπειά τους .Πολλά συγχαρητήρια στο ακούραστο , ίσως  ευλογημένη πολυτέλεια  τεχνικό δίδυμο και την διοικητική στελέχωση και μέριμνα ,   που αντιμετώπισε  όλες τις καταστάσεις με γνώμονα πάντα το καλό της ομάδας και θα συνεχίσει να το πράττει . Μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες έφτασαν ήδη στο ταβάνι της τρίτης θέσης και στον τελικό κυπέλλου , εξασφάλισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο , χρησιμοποίησαν κορίτσια U23 και μόνο σε ελληνικό κορμό ,  οι νεανίδες θα διεκδικήσουν την συμμετοχή σε πανελλήνιο για τρίτη σερί χρονιά . Δεν ευλογούμε επουδενί τα γένια μας αλλά όλες αυτές οι διακρίσεις φέρνουν τις Εσπερίδες Καλλιθέας στην κορυφή των διακρίσεων ,τις χαρακτηρίζουν σε ευλογία του ελληνικού μπάσκετ γυναικών,  στην σπουδαία καταξίωση σε ένα  ονειρεμένο και ουσιαστικό project που μας κάνει καθημερινά υπερήφανους . Αυτά τα κορίτσια είναι η οικογένειά μας (το απέδειξαν και οι μεγαλύτερες Αρσενιάδου ,Μάνου , Γεωργινή , Λιανούδη Τζουνοπούλου , Μαργέλου και όχι μόνο που πανηγύριζαν σαν να έπαιζαν αυτές  ) και θα τα στηρίζουμε ΠΑΝΤΑ ! 

Τέλος πολλά ευχαριστώ στους χορηγούς και sponsors του συλλόγου , ιδιαίτερα σε εκείνους που πίστεψαν στις Ακαδημίες μας Laserskin , Εν Ζύμω , Lamberts , Ηappy study , St. Lawrence College , Αφοι Χριστοφή και μεζεδοπωλείο Παπαγάλος . 

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. 61-44 (3-0) 

Διαιτητές : Αντωνέλου , Αφεντούλης 

Δεκάλεπτα : 17-11, 31-26, 50-31, 61-44 

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δήμου, Τσεμπέρης): Τίγκα , Κωστάκη, Αράπογλου 7(1) , Χλιαουτάκη 14, Βίγκα 19(3), Φίλντιση 4, Σεγκούρα 13(1) , Αρχιμανδρίτη , Κωνσταντακοπούλου 2, Στεργίου Χρύσα , Γεωργοπούλου , Χατζόγλου 2 

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Τσαμπούρη , Ανδρεοπούλου): Λινάρδου , Καρβουνιάρη 6, Μανωλοπούλου 5, Προδρομίδη 2, Φουστέρη 12, Τουμπανιάρη 8(1), Ρώσση , Περντρέτσα , Τριανταφύλλου , Ζαφείρη 4, Φωτοπούλου 2, Βενιέρη 5 

( Στα άλλα δύο ματς των τελικών ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. 58-51, ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. -ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 50-55) 

Οι Εσπερίδες Καλλιθέας μετά το 3-peat τρίτο σερί τίτλο στις κορασίδες  θα εκπροσωπήσουν την ΕΣΚΑΝΑ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα





Φωτορεπορτάζ 















































Post Top Ad