Θρηνεί το μπάσκετ … Ο Απόλλωνας Πτολεμαίδας παραιτήθηκε από τον αγώνα με τις Εσπερίδες ! - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





28.11.11

Θρηνεί το μπάσκετ … Ο Απόλλωνας Πτολεμαίδας παραιτήθηκε από τον αγώνα με τις Εσπερίδες !


Για πρώτη φορά η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του συλλόγου μας πήρε τόσο άκοπα ένα ροζ φύλο . Οι Εσπερίδες από την ημέρα της ίδρυσής τους και ειδικότερα την τελευταία 12ετία που παίζουν στην Α1 δεν είχαν γνωρίσει τέτοιο συμβάν σαν αυτό της παραίτησης μιας ομάδας όπως έπραξε ο Απόλλωνας Πτολεμαίδας για οικονομικούς λόγους αφού του οφείλονται μεγάλα χρηματικά ποσά από μετακινήσεις της περασμένης σεζόν και δεν υπάρχει –όπως και για όλους εμάς- η παραμικρή ελπίδα –διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει η ελάχιστη έστω αποζημίωση για τις φετινές μετακινήσεις . Ήταν η αρχή του τέλους για τον Απόλλωνα ; Δεν ξέρουμε …

Ξέρουμε όμως ότι είναι η αρχή του τέλους για το μπάσκετ γυναικών που όλοι αγαπάμε . Ο σύλλογός μας ασχολείται αποκλειστικά με την καλαθοσφαίριση γυναικών κάτι σχετικά σπάνιο και ειδικά στην Α1 φέτος νοιώθαμε απελπιστικά  μόνοι γιατί γνωρίζετε πόσοι άλλοι σύλλογοι ασχολούνται αποκλειστικά μόνο με το γυναικείο μπάσκετ ; Μόνο δύο ! Οι Εσπερίδες και ο Απόλλωνας Πτολεμαίδας … Δύο συλλόγους με βίους παράλληλους σε πολλά πράγματα…
Πως λοιπόν μην θεωρούμε την οδυνηρή παραίτηση αυτή ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ; Θυμίζουμε ότι ο Απόλλωνας Πτολεμαίδας αποτελεί την μοναδική επαρχιακή ομάδα εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που αγωνίζεται στην Α1 , αποτελεί ένα σύλλογο πρότυπο με σπουδαία δουλειά στην υποδομή (τομέας που οι Εσπερίδες δείχνουν πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία) και μια μεγαλοπρεπή ιστορία στον χώρο.

Ο Απόλλωνας Πτολεμαίδας αξίζει τον σεβασμό όλων μας και το γεγονός ότι η γυναικεία μας ομάδα έχει φέτος οκτώ στα οκτώ μετά και το τελευταίο ροζ φύλο που δεν συντάχθηκε καν , μόνο υπερήφανους δεν μας κάνει και ας  μην είμαστε υπεύθυνοι για την παραίτηση του Απόλλωνα Πτολεμαίδας . Οι Εσπερίδες θρηνούν για την εξέλιξη αυτή και συμπαραστέκονται ολόψυχα στον Απόλλωνα ευχόμενες ολόψυχα να αποφύγει το μοιραίο . Καταλαβαίνουμε απόλυτα την δυσχερή οικονομικά θέση στην οποία έχει εμπλακεί ο μακεδονικός σύλλογος και ελπίζουμε ειλικρινά να δει άμεσα φως στο τούνελ και να εμφανιστεί σφριγηλός όπου δει.

Ιστορικό
Για να θυμίσουμε στους παλιούς και να γνωρίσουμε στους νέους ποιος είναι ο Απόλλωνας Πτολεμαίδας παραθέτουμε ένα μικρό ιστορικό …
 Ο Απόλλωνας ιδρύθηκε το 1989 στην Πτολεμαΐδα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οργάνωση των τμημάτων υποδομής νεαρών κοριτσιών με αξιόλογα αποτελέσματα. Αθλήτριες του συλλόγου έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς στις Εθνικές ομάδες κορασίδων νεανίδων και γυναικών.
Οι πρώτες διακρίσεις του συλλόγου ήρθαν τις περιόδους 1992-93 και 1993-94 οπότε και κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.
Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας την περίοδο 1995-96. Κατά την αγωνιστική περίοδο 1996-97 συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική Κατηγορία. Την άνοιξη του 1998 κατέκτησε το πρωτάθλημα της νεοσύστατης Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Παρόλο που δεν έχει επιτύχει να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο έκτοτε, παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα και διάρκεια καθώς συμμετέχει αδιάλειπτα στην Α1 Εθνική Κατηγορία ολόκληρη την τελευταία δεκαετία, κατακτώντας τις περισσότερες από αυτές τις χρονιές κάποια θέση στην αρχική πεντάδα. Το Μάρτιο του 2008 «μονομάχησε» με την ομάδα του συλλόγου μας στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας,  χάνοντας τελικά με σκορ 67-53.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 ο Απόλλων Πτολεμαΐδας κατετάγη στην 6η θέση της τελικής κατάταξης,.Κατά την αγωνιστική περίοδο, 2009-10, ο Απόλλων αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Εκτός από την άνετη παραμονή της στην κατηγορία, η ομάδα εξασφάλισε παράλληλα και μία θέση για συμμετοχή στο EuroCup Γυναικών κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο, δικαίωμα από το οποίο, ωστόσο, παραιτήθηκε. Στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών ο σύλλογος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο φάιναλ φορ που διεξήχθη στη Βέροια, επικρατώντας με 59-43 του Πανιωνίου εκεί που οι Εσπερίδες πήραν το κύπελλο Ελλάδας και το νταμπλ.  



Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας έχει λάβει μέρος τα τελευταία χρόνια στις παρακάτω διοργανώσεις εκτός συνόρων:                                                                                                                                                                                          
 
Ευρωπαϊκή πορεία
Υποδομές 

Η μεγαλύτερη επιτυχία των υποδομών είναι αυτή της  ομάδας  κορασίδων του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας που  αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος  κατά την περίοδο 2005-06 νικώντας στον κατ΄ουσίαν τελικό τον σύλλογό μας στην Τρίπολη .

Post Top Ad