Μητέρες στο παρκέ! Θάλεια Κασάπογλου και Ντίνα Σαρηγιαννίδου, δυο μαμάδες της Α1 Γυναικών αποκαλύπτονται! - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





21.1.22

Μητέρες στο παρκέ! Θάλεια Κασάπογλου και Ντίνα Σαρηγιαννίδου, δυο μαμάδες της Α1 Γυναικών αποκαλύπτονται!

 




Μπορεί το μπάσκετ και ειδικά σε υψηλό επίπεδο να συνδυαστεί με την μητρότητα; Η απάντηση είναι «ναι» και έρχεται δια στόματος δύο αθλητριών που έχουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Την Ντίνα Σαρηγιαννίδου του ΠΑΣ Γιάννινα και την Θάλεια Κασάπογλου των Εσπερίδων που είναι και οι μοναδικές μαμάδες φέτος του πρωταθλήματος.

Επέλεξαν να γίνουν μητέρες συνεχίζοντας παράλληλα την καριέρα τους στα παρκέ. Ένα εγχείρημα δύσκολο, αλλά και συνάμα γλυκό. Η Θάλεια Κασάπογλου είναι μητέρα του τρίχρονου Γιώργου και η Ντίνα Σαρηγιαννίδου του Κωνσταντίνου που είναι πέντε ετών.

Καμιά δεν ήθελε να αποχωριστεί το μπάσκετ επειδή ήρθε η μητρότητα στη ζωή της. Τα ζύγισαν και αποφάσισαν ότι μπορούν να κάνουν και να δύο,  να είναι μητέρες και ταυτόχρονα αθλήτριες σε υψηλό επίπεδο. Οι δυσκολίες πολλές όπως για παράδειγμα όταν υπάρχει διανυκτέρευση για εκτός έδρας αγώνα κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν θα είναι με το παιδί τους το βράδυ. Η θέληση όμως ξεπερνά όλα τα εμπόδια… Τι ωραιότερο άλλωστε από να σε βλέπει το παιδί σου να αγωνίζεσαι και να παλεύεις μέσα στο γήπεδο.


Πώς μπορεί να συνδυαστεί το μπάσκετ με την μητρότητα; Πώς είναι πια η καθημερινότητά σας;

Κασάπογλου: «Η αλήθεια είναι αν δεν έχεις κάποια  δουλειά γίνεται πιο εύκολο. Αν δηλαδή εργαζόμουν δεν θα τα κατάφερνα ειδικά σε μια κατηγορία όπως η Α1 Γυναικών που έχει απαιτήσεις. Φέρνω τον γιο μου καμιά φορά στο γήπεδο στις προπονήσεις. Δεν πλησιάζει τις γραμμές γιατί τον έχω συμβουλεύσει και κάθεται είτε στην εξέδρα είτε στον πάγκο. Τα πειράγματα, πάντως, από τον προπονητή και τις συμπαίκτριες μου είναι πολλά. Η μέρα μου, βέβαια, περιστρέφεται γύρω από τον γιο μου. Όλο το πρωί το αφιερώνω στο παιδί. Θα πάω το απόγευμα για προπόνηση και μετά πάλι θα ασχοληθώ πάλι με τον Γιώργο. Ολη την ημέρα πλην τις ώρες που βρίσκομαι στο γήπεδο είμαι με το παιδί».
Σαρηγιαννίδου: «Είναι σίγουρα γλυκό, αλλά έχει και τις δυσκολίες του. Θέλει πρόγραμμα και οργάνωση, αλλά είναι κάτι που γίνεται εφικτό. Άμα θέλεις κάτι πολύ όλα μπορείς να τα κάνεις. Η καθημερινότητά μου είναι το μπάσκετ, οι προπονήσεις, καθώς έχω αναλάβει και προπονήτρια στην ομάδα Κορασίδων του ΠΑΣ Γιάννινα, το παιδί και γενικά η οικογένεια».


Είχατε στο μυαλό σας ότι όταν θα κάνατε παιδί θα συνεχίζατε και το μπάσκετ;

Κασάπογλου: «Για να πω την αλήθεια εγώ έλεγα ότι όταν θα κάνω παιδί θα σταματήσω το μπάσκετ. Θα τελείωνα την καριέρα μου. Δεν ήμουν όμως έτοιμη ψυχολογικά να μείνω εκτός γηπέδων. Το θετικό είναι ότι δεν με άφησε πίσω αθλητικά η εγκυμοσύνη. Επανήλθα σχετικά γρήγορα στους ρυθμούς μου».

Σαρηγιαννίδου: «Όταν έμεινα έγκυος δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή ότι θα σταματήσω. Ήταν μια περίεργη κατάσταση για μένα διότι ήμουν έγκυος και έπαιζα γιατί απλά δεν το ήξερα. Το κατάλαβα όταν είχαν συμπληρωθεί δύο μήνες και κάποιες ημέρες. Φυσικά σταμάτησα, ήρθε στον κόσμο ο Κωνσταντίνος και μετά από τρεις μήνες μπήκα στο γήπεδο και ξεκίνησα προπονήσεις. Θα φανεί παράξενο αλλά παρακαλούσα να γεννήσω για να επιστρέψω όσο γίνεται πιο γρήγορα στο γήπεδο.

Ο γιος μου, πλέον, που είναι και πέντε ετών έχει γίνει ένα με την ομάδα. Μου κάνει παρατήρηση όταν δεν βάλω κάποια βολή ή καλάθι, είναι και πολύ εμψυχωτικός.

Φωνάζει τις συμπαίκτριές μου από την εξέδρα με τα μικρά τους ονόματα. Κάθεται στην εξέδρα με τους οπαδούς και τραγουδά συνθήματα».

Πως σας αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτριές σου;

Κασάπογλου: «Με φωνάζουν μαμά πολλές φορές. Όταν έπαιζα στον Κρόνο οι συμπαίκτριες μου με αποκαλούσαν ‘’μανούλα’’.  Με ρωτάνε συνεχώς πότε θα φέρω τον Γιώργο στο γήπεδο».

Σαρηγιαννίδου: «Ο Κωνσταντίνος δίχως υπερβολή θεωρεί σπίτι του το γήπεδο και τα πρώτα του βήματα τα έκανε μέσα στο παρκέ. Σχεδόν σε όλες τις προπονήσεις ήταν στο ριλάξ μαζί μου όποτε έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση με τις αθλήτριες της ομάδας. Ενδεικτικό για τις ώρες που έμενα στο γήπεδο ήταν ότι υπήρχαν μέρες που έπρεπε να πάω στα αποδυτήρια για να τον θηλάσω. Όσον αφορά στις συμπαίκτριές μου με αντιμετωπίζουν με σεβασμό».


Θα συμβουλεύατε και άλλες αθλήτριες να γίνουν μητέρες, ενώ είναι εν ενεργεία;

Κασάπογλου: «Θεωρώ ότι αν πραγματικά το θέλεις, το κάνεις. Αν είσαι για παράδειγμα 25 ή 26 ετών δεν είναι εμπόδιο να συνεχίσεις να παίζεις. Αν προσέξεις μπορείς να επανέλθεις πολύ άνετα. Αν είσαι σε μεγάλη ηλικία τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Σαρηγιαννίδου: «Για μένα είναι  πολύ άμορφο που ο Κωνσταντίνος με βλέπει μέσα στο παρκέ να παίζω, να κουράζομαι και να προσπαθώ. Θεωρώ ότι του δίνω ερεθίσματα για τη ζωή του, δηλαδή να αγωνίζεται και να μην τα παρατάει. Και όσο μεγαλώνει τα αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο. Θα συμβούλευα όλες τις αθλήτριες να το κάνουν. Είναι πραγματικά κάτι το υπέροχο».

Περιγράψτε την πρώτη φορά που επιστρέψατε  στο γήπεδο μετά τη γέννηση του παιδιού;

Κασάπογλου: «Αυτό μόνο που άλλαξε μετά την γέννηση του Γιώργου είναι ότι  μπήκα στο γήπεδο με μεγαλύτερη όρεξη. Επανήλθα με περισσότερη ενέργεια και διάθεση. Ένιωσα θα έλεγα μια νοσταλγία  που είχα τόσο καιρό να παίξω και να βγάλω ενέργεια και πάθος στο παρκέ. Μπήκα στο γήπεδο δυο μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού».

Σαρηγιαννίδου: «Θυμάμαι την στιγμή και είχε την δυσκολία της. Ήταν περίεργη περίοδος για μένα. Έπρεπε να τα συνδυάσω όλα και να βρω τις ισορροπίες και τον ρυθμό μου. Ένιωθα πάντως μεγάλη ανυπομονησία να ξαναμπώ στα παρκέ και να αγωνιστώ».



Εχουν αλλάξει πια οι προτεραιότητές  στη ζωή σας;

Κασάπογλου: «Φυσικά πλέον προτεραιότητά μου είναι το παιδί και μετά το μπάσκετ. Είμαι 37 ετών και θα παίζω μέχρι όσο αντέχουν τα… ποδαράκια μου.

Ένας από τους λόγους που επέστρεψα μετά τη γέννα ήταν γιατί ήθελα να με δει το παιδί μου μέσα στο γήπεδο.

Όταν φεύγω από το σπίτι με ρωτάει αν πηγαίνω προπόνηση. Δυστυχώς λόγω του κορονοϊού δεν τον έχω φέρει φέτος σε κάποιον αγώνα».

Σαρηγιαννίδου: «Αναμφίβολα προτεραιότητα είναι το παιδί και θέλω να είναι καλά… Δεν με ενδιαφέρει αν θα πονάω, αν πρέπει να ξεκουραστώ μετά την προπόνηση. Για μένα προέχει ο Κωνσταντίνος».

Όταν αναγκάζεστε εξαιτίας των αγώνων να διανυκτερεύετε εκτός σπιτιού σας αναζητά;

Κασάπογλου: «Υπάρχει μια δυσκολία όταν είμαι αναγκασμένη να λείπω κάποιες φορές. Μιλάμε και κάνουμε βιντεοκλήση για να με βλέπει. Συνήθως λείπουμε ένα βράδυ και έτσι το χρονικό διάστημα της απουσίας μου από το σπίτι δεν είναι μεγάλο».

Σαρηγιαννίδου: «Πέρυσι ήταν λίγο καλύτερα, καθώς είχαμε και διακοπή. Φέτος που έχει μεγαλώσει και άλλο επιμένει να έρθει μαζί μας. Μου λέει ‘’θέλω να σε βλέπω να παίζεις’’. Πλέον αντιλαμβάνεται τα πάντα. Και μου κρατάει και μούτρα που δεν τον παίρνω μαζί μου!».

Post Top Ad