American Dream για Ανθή . Καλή επιτυχία !!! - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





19.5.11

American Dream για Ανθή . Καλή επιτυχία !!!

 
Στο Φλόριντα Γκολφ Κόουστ η Χατζηγιακουμή,  που κλήθηκε στην Εθνική γυναικών
Μία από τις μεγάλες ελπίδες του σωματείου μας και του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ  η 18χρονη φόργουορντ  Ανθή Χατζηγιακουμή αποφάσισε να μεταβεί για σπουδές και μπάσκετ στις ΗΠΑ με υποτροφία ενώ παράλληλα κλήθηκε στην Εθνική γυναικών . Η Ανθή που κατάγεται από την  Κω και αγωνίζεται στις Εσπερίδες την τελευταία τριετία , θα αγωνίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο Florida Gulf Coast των ΗΠΑ και της ευχόμαστε όλοι στον σύλλογο καλή επιτυχία και να γίνουν τα όνειρά της πραγματικότητα. Η  διεθνής φόργουορντ των Εσπερίδων  κατέκτησε το κύπελο Ελλάδας με τον σύλλογό μας το 2009 , το πανελλήνιο κορασίδων την ίδια χρονιά αλλά και το κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ γυναικών το 2010 . Είχε επίσης σπουδαίες ατομικές διακρίσεις αφού αναδείχθηκε  πρώτη σκόρερ πέρυσι στο πανελλήνιο νεανίδων στο Ρέθυμνο και mvp  στο πανελλήνιο κορασίδων της Πτολεμαίδας το 2009 ενώ φυσικά έχει πολλές διακρίσεις και με τις Εθνικές ομάδες κορασίδων και  νεανίδων . Πρόσφατα κλήθηκε μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά και στην Εθνική Γυναικών που ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της ενόψη του Πανευρωπαϊκού γυναικών της Πολωνίας .
 Η νησιώτισα φόργουορντ ,  ήταν αυτή μαζί με την Σάϊλα Μπολ από το Χίλλσμπορο του Όρεγκον που επελέγησαν για το πρόγραμμα των Αετών όπως αποκαλείται η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου. Ο προπονητής της ομάδας Καρλ Σμέσκο έπλεξε το εγκώμιο της Χατζηγιακουμή σε δηλώσεις του ενώ όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα ευκίνητη και με καλή τεχνική , πολύ κατηρτισμένη που μπορεί να σουτάρει καλά αλλά και να κάνει «ντράϊβ» προς το καλάθι. Ο Σμέσκο θεωρεί ότι τόσο η Ανθή όσο και η Μπολ θα μπορούν να αγωνιστούν σε πολλές θέσιες και ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας .
Οι «γαλαζοπράσινες» της Φλόριντα  ολοκλήρωσαν την σεζόν με ρεκόρ 28-4 και εκτός του ότι εξασφάλισαν την πρόκριση για την περιφέρεια της Ατλάντικ Σαν , πήραν την τέταρτη σερί πρόκριση για αυτόματη συμμετοχή στο WNIT .To πανεπιστήμιο FGCU ολοκλήρωσε την μεταβατική περίοδο των τεσσάρων ετών στην πρώτη κατηγορία του NCAA με τέσσερις αυτόματες προκρίσεις στο  WNIT και δύο τίτλους πρωταθλητή στην  κανονική περίοδο της Atlantic Sun ενώ είχαν ρεκόρ  100-25.
Η Χατζηγιακουμή είχε φέτος συμμετοχή και στα 22 ματς γυναικών των Εσπερίδων με 16΄ μ.ορ. 65π. , 13/30 διπ., 11/49 τριπ., 6/10 βολ., 65 ριμπ., 8 μπλοκ.
Στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό νεανίδων της Τιμισοάρα με τα χρώματα της Εθνικής είχε σε 29.3 ΄  13.1π., 5.8 ριμπ., 1.6 ασίστ
 
Για τις Εσπερίδες είναι ασφαλώς πρόβλημα η απουσία της Χατζηγιακουμή αλλά είναι εκτός από σπουδαία αθλήτρια  και  ένα εξαιρετικό παιδί σαν χαρακτήρας (δεν μιλάμε για το ποιόν των γονέων της Πόπη και Βασίλης που είναι άνθρωποι μάλαμα) και οι Εσπερίδες που επιζητούν την μελλοντική καταξίωση των αθλητριών τους θα την ενισχύσουν ψυχολογικά και ηθικά για να πετύχει αφού ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ . ¨Αλλωστε αποτελεί τιμή για τον σύλλογο μια αθλήτριά του να διακρίνεται όπως η Ανθή και αυτό μας κάνει όλους στενοχωρημένους μεν που για κάποια χρόνια θα την χάσουμε αλλά σίγουρα υπερήφανους που ένα δικό μας παιδί θα δοκιμάσει να βελτιωθεί σε ψηλότερο επίπεδο. 
 Θυμίζουμε ότι στις Εσπερίδες ανήκει η Στέλλα Καλτσίδου που αγωνίζεται με εμγάλη επιτυχία εδώ και δύο χρόνια στην Γαλλική Μπουρζ και την Ευρωλίγκα , από τις Εσπερίδες  προέρχονται η Λολίτα Λύμουρα (έπαιξε δύο χρόνια στην Ιταλία σε Βιτέρμπο και  Κόμο  ) και Πέλι Παπαμιχαήλ (έπαιξε σε Ισπανία Κάντι Λα Σέου ΄, Γαλλία Λιμόζ  και Καλαί , Κροατία Γκόσπικ ) . Ευχόμαστε ολόψυχα και στην Ανθή μας ανάλογες επιτυχίες .

Post Top Ad