34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ : Βαριά ήττα από τον Κρόνο Αγ. Δημ. 45-68 και πλέον άμεση ανάκαμψη - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





4.7.23

34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ : Βαριά ήττα από τον Κρόνο Αγ. Δημ. 45-68 και πλέον άμεση ανάκαμψη

 



Η ομάδα μας των κορασίδων στο χειρότερο παιχνίδι της τελευταίας διετίας γνώρισε την ήττα με 68-45 από τον πολύ καλύτερο Κρόνο Αγ. Δημ. στο κλειστό της Ραφήνας στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής της α΄ φάσης του 34ου  Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων . Ήταν η πρώτη φετινή ήττα των κοριτσιών μας και σίγουρα δεν ήταν απλά και μόνο η όντως εξαιρετική εμφάνιση του Κρόνου Αγ. Δημ. που οδήγησε στην ήττα σχεδόν αμαχητί . Επ ευκαιρία συγχαρητήρια στα κορίτσια του Κρόνου για το πάθος , για την συγκέντρωσή τους , και εν γένει την σπουδαία σημερινή παρουσία τους και την δίκαιη επικράτηση . Σπουδαία η εμφάνιση της Ανδρέου ενώ δεν υστέρησε καμμία . 

Δυστυχώς τα κορίτσια μας παρουσιάστηκαν σήμερα άνευρα , χωρίς την παραμικρή συγκέντρωση ,  φορτώθηκαν νωρίς με φάουλ οι βασικές ψηλές (Χλιαουτάκη που ήταν η μόνη διασωθείσα και Λιανούδη και αποχώρησαν με φάουλ) , ήταν απελπιστικά άστοχες και γενικά παραδόθηκαν άνευ όρων . Σε ένα ματς που σίγουρα δεν ήταν αυτό που κρίνει την διάκρισή τους (ευτυχώς) αλλά χαλάει την ψυχολογία τους και πρέπει να γυρίσει αμέσως ο διακόπτης κάτι για το οποίο είμαστε βέβαιοι . Ηταν ένα ηχηρό καμπανάκι (η ομάδα δεν είχε ξαναχάσει φέτος) για να ακούσουν όλοι και όλες γιατί τα ματς , χωρίς αύριο έρχονται καθημερινά έως την Πέμπτη αρχής γενομένης από το ματς αύριο με τα Χανιά που είναι ίσως το καθοριστικότερο . Ευτυχώς υγεία υπάρχει και όλα τα άλλα τα έχουμε δει ιδίοις όμμασι . Καιρός να τα ξαναδούμε ...

Ξαναλέμε το σημερινό ματς με τον Κρόνο Αγ. Δημ. δεν αντέχει σε κριτική και τα κορίτσια μας αδίκησαν κατάφωρα τον εαυτό τους . Ευτυχώς όμως ο νικητής στο πανελλήνιο δεν κρίθηκε σήμερα και για όσους ξέρουν αυτά τα πρωταθλήματα , η εικόνα μπορεί και πρέπει να αλλάξει άρδην . Να ξανακάνουν τα κορίτσια μας στα οποία συνεχίζουμε να έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη και  πίστη στα προσόντα και τις δυνατότητές  τους την  ομάδα υπόδειγμα . 

Όπως γνωρίζαμε όλοι και πριν : "Τίποτα αν ήταν εύκολο δεν θα είχε νόημα" 

Επίσης : WHEN THE GOING GETS TOUGH, THE TOUGH GET GOING

Δεκάλεπτα: 11-17, 22-32, 32-50, 45-68

Διαιτητές: Τούσης-Χρόνης-Ράπτης

Εσπερίδες (Μπούτας): Γεωργινή 3, Τζουνοπούλου, Κατσιώνη 1, Χλιαουτάκη 14, Βίγκα 8(1), Μανωλοπούλου 2, Σεγκούρα 9, Αρχιμανδρίτη, Στεργίου 2, Μάνου 2, Μηλιτσοπούλου, Λιανούδη 4.

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Ανδρεοπούλου): Κατσούλη Β. 7(1), Πολυχρονοπούλου 7, Ανδρέου 18, Προδρομίδη, Φουστέρη 3(1), Κατσούλη Ε. 13(3), Παπακώστα 3(1), Ζαφείρη 7(1), Γνεσούλη, Σταθοπούλου 8(1), Χατζόγλου 2, Λερούτσου.

Δηλώσεις

Θανάσης Μπούτας (προπονητής Εσπερίδων): «Προσπαθήσαμε να πούμε στα κορίτσια ότι το 5-0 που είχαμε κάνει στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ δεν ήταν τίποτα. Ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να εμψυχώσουμε τα κορίτσια και να τους φτιάξουμε το μυαλό. Μπήκανε πολύ αγχωμένες, φαινόταν από το ζέσταμα. Χάσανε τη συγκέντρωσή τους. Ήταν τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα παιχνίδια που έχουμε παίξει. Την ευθύνη που μου αναλογεί την παίρνω εγώ. Μαζεύουμε τα κομμάτια μας, συγκεντρωνόμαστε και προχωράμε για τα επόμενα παιχνίδια».   

Γιώτα Κατσιώνη (αθλήτρια Εσπερίδων): «Στη σειρά του πρωταθλήματος είχαμε κάνει ένα 5-0. Είχαμε έρθει προετοιμασμένες γι αυτό το παιχνίδι. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο του κόουτς, δεν παίξαμε στην άμυνα όπως έπρεπε, στην επίθεση κολλήσαμε, δεν ξέραμε πως να σκοράρουμε. Οι προπονητές προσπάθησαν να μας βοηθήσουν, δεν τα καταφέραμε. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Έχουμε ακόμα τρεις αγώνες που πρέπει να δώσουμε τα πάντα».      

Κατερίνα Ανδρεοπούλου (προπονήτρια Κρόνου): «Ένα μήνα τώρα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Ο εγωισμός μας είναι τεράστιος. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν κερδίσει στο επίπεδο των κορασίδων. Αυτό που τους είπα είναι ευκαιρία να αποδείξουμε τι στον κόρακα κάνουμε ένα μήνα τώρα στο γήπεδο. Είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, βγάλαμε πολύ κούραση. Η διαφορά μας δεν είναι αυτή, αλλά σίγουρα δεν είμαστε για να χάνουμε 30-40 πόντους από τις Εσπερίδες. Σήμερα μόλις βάλαμε τα πρώτα σουτ λυθήκαμε και παίξαμε αυτό που πραγματικά είμαστε».   

Ειρήνη Ανδρέου (αθλήτρια Κρόνου): «Συγχαρητήρια στις Εσπερίδες. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Μπήκαμε δυναμικά από την αρχή, πήραμε τη διαφορά, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και τα καταφέραμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Πάμε βήμα-βήμα και κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Κυριακή 2 Ιουλίου

Παναθηναϊκός ΑΟ – Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης 42-26

ΠΑΣ Γιάννινα – ΓΣ Εσπερίδες Καλλιθέας 24-71

ΚΟΜ Πελασγός – ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης 27-62

ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου – ΟΑ Χανίων 56-34

Δευτέρα 3 Ιουλίου

Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης – ΚΟΜ Πελασγός 53-46

ΟΑ Χανίων – ΠΑΣ Γιάννινα 66-35

ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης – Παναθηναϊκός ΑΟ 53-45

ΓΣ Εσπερίδες Καλλιθέας – ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου 45-68

Βαθμολογία Α΄ Ομίλου

Άρης Θεσσαλονίκης 4

Παναθηναϊκός 3

Ηρακλής Κοζάνης 3

Πελασγός 2

Βαθμολογία Β΄ Ομίλου

Κρόνος Αγίου Δημητρίου 4

Εσπερίδες Καλλιθέας 3

ΟΑ Χανίων 3

ΠΑΣ Γιάννινα 2

Τρίτη 4 Ιουλίου

12.00 ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης – Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης

14.30 ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου – ΠΑΣ Γιάννινα

17.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΚΟΜ Πελασγός

19.30 ΓΣ Εσπερίδες Καλλιθέας – ΟΑ Χανίων















Post Top Ad