34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ : Ίδρωσαν , ζορίστηκαν πολύ αλλά 47-44 οι Εσπερίδες τα Χανιά και πρόκριση στον ημιτελικό με Άρη(VIDEO) - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





4.7.23

34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ : Ίδρωσαν , ζορίστηκαν πολύ αλλά 47-44 οι Εσπερίδες τα Χανιά και πρόκριση στον ημιτελικό με Άρη(VIDEO)

 



Στο πιο αμφίρροπο ματς της διοργάνωσης του 34ου Πανελλήνιου κορασίδων ως τώρα πρωταγωνίστριες ήταν οι Εσπερίδες που και πάλι χωρίς να βγάλουν μάτια με την απόδοσή τους λύγισαν τα ηρωϊκά Χανιά 47-44 και προκρίθηκαν στον αυριανό ημιτελικό με αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης . Η ομάδα μας είχε και πάλι φοβερό άγχος και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν βρέθηκαν πίσω 37-41 στο 34΄  αλλά με αναγεννημένη την Λιανούδη και   σερί  8-0 προηγήθηκαν 45-41 με δύο βολές της Κατσιώνη . Η κορυφαία των φιλοξενουμένων  Ιερωνυμάκη με τρίποντο στα 38΄΄ μείωσε σε 45-44 αλλά η κορυφαία τηςομάδας μας Μάνου με καλάθι στα 18΄΄ έδωσε την νίκη πρόκριση στην ομάδα μας (47-44). 

Ήταν μια ψυχοφθόρα διαδικασία που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Φάνηκε ότι οι Εσπερίδες και τα κορίτσια το ήθελαν περισσότερο και πήραν μια σπουδαία νίκη σε ένα ματς που ασφαλώς ήταν το φαβορί αλλά μετά την ήττα από τον Κρόνο την Δευτέρα εξελίχθηκε σε "do or die" για την ομάδα μας με την πρόκριση στον ημιτελικό . 
Τώρα πιά είναι " whole new game" , δεν υπάρχουν φαβορί . Ο αυριανός ημιτελικός Άρης Θεσσαλονίκης -Εσπερίδες Καλλιθέας(16.00)  θα είναι γιγαντομαχία και εκεί μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτά τα κορίτσια με το απίθανο 28-1 φέτος αξίζουν πολλά περισσότερα !  Μην ξεχνάμε ότι τα ίδια κορίτσια έπαιξαν φέτος και έβγαλαν μάτια στιο Πανελλήνιο νεανίδων. Καιρός να υψώσουν ανάστημα . Τους αξίζει ...
Σήμερα η εικόνα μας παρά την νίκη δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε , αλλά με τόσο άγχος δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε . Άγχος τέλος πλέον, καιρός να δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Σπουδαία ομάδα και ο ¨Αρης αντίπαλος στον ημιτελικό αλλά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους προπονητές και τα κορίτσια μας και μπορούμε να προκριθούμε στον μεγάλο τελικό . 

Δεκάλεπτα: 13-9, 22-21, 36-36, 47-44

Διαιτητές: Καψιώχας-Κλεπουσνιώτου-Πετρόπουλος

Εσπερίδες (Μπούτας): Γεωργινή,   Κατσιώνη 5, Χλιαουτάκη 4(4κλεψ., 4 μπλοκ), Βίγκα 3(8 ασίστ), Μανωλοπούλου, Σεγκούρα 14(1), Μάνου 7(9 ριμπ., 4 κλεψ.) , Λιανούδη 14(9 ριμπ., 4κλεψ.) .

ΟΑ Χανίων (Ψυχογιού): Θεοδοσουλάκη 8, Λαγωνικάκη 2(15ρ.), Ξανθουδάκη 5, Ιερονυμάκη 20(1), Παπαγιαννάκη 2(11ρ.), Τρούλη, Πολυανίδη 7(2), Σκεμπέ Θ.  

Δηλώσεις

Θανάσης Μπούτας (προπονητής Εσπερίδων): «Μπορούμε να πούμε ότι ο πρώτος στόχος επετεύχθει, αν και ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Καταφέραμε να κερδίσουμε. Καταφέραμε στο τέλος να αλλάξουμε το μυαλό των κοριτσιών, να δουλέψουν έτσι όπως ξέρουν όλη τη χρονιά. Παιχνίδι με παιχνίδι δουλεύουμε. Κάναμε μια ήττα που δεν την περιμέναμε και εκεί ήταν το πιο δύσκολο, να αλλάξουμε το μυαλό αλλά και τα συναισθήματα των κοριτσιών, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά 14-15 χρονών, που είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν όλα αυτά σε 24 ώρες. Συγχαρητήρια στα Χανιά, εξαιρετική και καταπληκτική ομάδα, μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ, θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι νικητές στο παιχνίδι».

Μυρτώ Λιανούδη (αθλήτρια Εσπερίδων): «Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τέτοια δύσκολα παιχνίδια και έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στην αντοχή μας, οπότε αυτό που μας οδήγησε στη νίκη είναι ότι έχουμε μάθει να τρέχουμε μέχρι το τέλος. Βγάλαμε αιφνιδιασμούς και ήρθαν εύκολοι πόντοι που μας έδωσαν το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά. Πρέπει να νικήσουμε και αύριο για να βρεθούμε στον τελικό. Είμαστε αποφασισμένες, έχουμε κάνει πολύ προπόνηση, ξέρουμε ότι μπορούμε, εμπιστευόμαστε η μία την άλλη και εμπιστευόμαστε και τους προπονητές μας πάνω απ΄ όλα». 

Μαντώ Ψυχογιού (προπονήτρια Χανίων): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο ματς, στα άλλα δύο παιχνίδια παίξαμε ένα πολύ ολοκληρωμένο μπάσκετ. Θέλω να τις ευχαριστήσω για την προσπάθεια που έχουν κάνει όλη τη χρονιά και ειδικά για σήμερα που καταφέραμε και κοιτάξαμε στα μάτια τις Εσπερίδες και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Με 7 στις 24 βολές και με 36 λάθη καταφέραμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Εσπερίδων που μπήκαν στην πάνω τετράδα. Εμείς θα πάμε να διεκδικήσουμε την 5η θέση που πιστεύω ότι είναι το λιγότερο που μας αξίζει».     

Φωτούλα Ξανθουδάκη (αθλήτρια Χανίων): «Δώσαμε την ψυχή μας, το θέλαμε πάρα πολύ. Κάναμε μερικά λάθη που μας κόστισαν και δεν μας βγήκε. Αφού δεν μπήκαμε στην τετράδα θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε την 5η θέση γιατί πραγματικά το αξίζουμε πάρα πολύ». 

 Κυριακή 2 Ιουλίου

Παναθηναϊκός ΑΟ – Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης 42-26

ΠΑΣ Γιάννινα – ΓΣ Εσπερίδες Καλλιθέας 24-71

ΚΟΜ Πελασγός – ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης 27-62

ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου – ΟΑ Χανίων 56-34

Δευτέρα 3 Ιουλίου

Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης – ΚΟΜ Πελασγός 53-46

ΟΑ Χανίων – ΠΑΣ Γιάννινα 66-35

ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης – Παναθηναϊκός ΑΟ 53-45

ΓΣ Εσπερίδες Καλλιθέας – ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου 45-68

Τρίτη 4 Ιουλίου

ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης – Ηρακλής ΑΣ Κοζάνης 65-34

ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου – ΠΑΣ Γιάννινα 58-23

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΚΟΜ Πελασγός 39-27

ΓΣ Εσπερίδες Καλλιθέας – ΟΑ Χανίων 47-44

Βαθμολογία Α΄ Ομίλου

Άρης Θεσσαλονίκης 6

Παναθηναϊκός 5

Ηρακλής Κοζάνης 4

Πελασγός 3

Βαθμολογία Β΄ Ομίλου

Κρόνος Αγίου Δημητρίου 6

Εσπερίδες Καλλιθέας 5

ΟΑ Χανίων 4

ΠΑΣ Γιάννινα 3

Τετάρτη 5 Ιουλίου

11.00 Ηρακλής Κοζάνης – ΠΑΣ Γιάννινα (Γ3)

13.30 Πελασγός – ΟΑ Χανίων (Γ4)

16.00 Άρης Θεσσαλονίκης – Εσπερίδες Καλλιθέας (Γ1)

18.30 Παναθηναϊκός – Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Γ2)

Πέμπτη 6 Ιουλίου

09.30 Ηττημένος Γ3 – Ηττημένος Γ4 (7η & 8η θέση)

11.30 Νικητής Γ3 – Νικητής Γ4  (5η & 6η θέση)

13.30 Ηττημένος Γ1 – Ηττημένος Γ2 (3η & 4η θέση)

15.30 Νικητής Γ1 – Νικητής Γ2 (1η & 2η θέση)












Post Top Ad