Final 4 W Rising Stars: Αρσενιάδου και Σιουμουρέκη μιλούν για τον Β΄ ημιτελικό - ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ

  • ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΟΜΑΔΑ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ

Hot

Post Top Ad





9.2.24

Final 4 W Rising Stars: Αρσενιάδου και Σιουμουρέκη μιλούν για τον Β΄ ημιτελικό



 Εικοσιτέσσερις ώρες απομένουν μέχρι να ανοίξει η αυλαία του πρώτου Final 4 του W Rising Stars, και οι ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση παρουσιάζονται έτοιμες για τους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο (10/2) και την Κυριακή (11/2) στο κλειστό γήπεδο της Ραφήνας.

Στον αυριανό δεύτερο χρονικά ημιτελικό (10/2, 19:30), οι Εσπερίδες θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό Βόλου, με την ομάδα της Καλλιθέας να παραμένει συγκεντρωμένη και να μην παρασύρεται από την πρώτη θέση που κατέκτησε αήττητη στην κανονική περίοδο, καθώς ο αντίπαλός της, εκτός από γεγονός ότι την είχε δυσκολέψει στα μεταξύ τους παιχνίδια που έπαιξαν στη διάρκεια της χρονιάς, στοχεύει και αυτός να φτάσει μέχρι το τέλος της εφετινής διαδρομής.

Η Ναταλία Αρσενιάδου και η Βασιλική Σιουμουρέκη, αρχηγοί των Εσπερίδων Καλλιθέας και του Ολυμπιακού Βόλου αντίστοιχα, μίλησαν για τον ημιτελικό, αναφέροντας παράλληλα πόσο μπορεί να βοηθήσει το W Rising Stars στη αγωνιστική βελτίωση και την εξέλιξη των νεαρών παικτριών.

Εφέτος είναι η πρώτη χρονιά διεξαγωγής του W Rising Stars. Πώς έχετε ζήσει τη διοργάνωση όλο αυτό το διάστημα;

Ναταλία Αρσενιάδου: «Χαρήκαμε πάρα πολύ με τη δημιουργία της. Ήταν ευπρόσδεκτη απ’ όλες μας. Η οργάνωση από την Ομοσπονδία ήταν πάρα πολύ καλή. Πιστεύω ότι έπρεπε να έχουμε ένα Rising Stars και στην κατηγορία των Γυναικών γιατί, εκτός από το ανδρικό, και το γυναικείο μπάσκετ αξίζει να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για τις ομάδες και τις παίκτριες να πηγαίνουμε στο Βόλο, την Χαλκίδα, ακόμη και εδώ στην Αθήνα, και να παίζουμε σε αυτά τα παιχνίδια».

Βασιλική Σιουμουρέκη: «Επειδή ο Ολυμπιακός Βόλου, ως ομάδα της επαρχίας δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει πάντα στη διάρκεια μιας χρονιάς δυνατά και με μεγάλη ανταγωνιστικότητα παιχνίδια, το W Rising Stars ήρθε σαν “από μηχανής θεός” για εμάς. Έχει βοηθήσει στην εξέλιξη, όχι μόνο κάθε παίκτριας ξεχωριστά, αλλά και  στο σύνολο της ομάδας. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τετράδα των καλύτερων ομάδων της Ελλάδας, σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Δείχνει την προσπάθεια που έχουμε κάνει και τη δυνατότητα που έχει μια ομάδα της επαρχίας να φτάσει στους ημιτελικούς του W Rising Stars».




Στον Β΄ ημιτελικό θα «μονομαχήσει» το ζευγάρι Εσπερίδες Καλλιθέας-Ολυμπιακός Βόλου. Τι πρέπει να κάνετε ως ομάδα για να προκριθείτε στον τελικό;

Ναταλία Αρσενιάδου: «Αρχικά θα ήθελα να πω ότι για εμάς δεν λέει κάτι το γεγονός ότι κατακτήσαμε την πρώτη θέση αήττητες στην κανονική περίοδο. Είτε χάναμε έναν αγώνα, είτε τους κερδίζαμε όλους όπως συνέβη, για εμάς θα ήταν ακριβώς το ίδιο. Θα έδειχνε ότι κάναμε σωστά τη δουλειά μας και φτάσαμε εκεί που έπρεπε. Πιστεύω, ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στον ημιτελικό θα είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα έχουμε παίξει. Έχουμε μελετήσει τον αγώνα, έχουμε οργανωθεί και είμαστε συγκεντρωμένες. Θέλουμε να κερδίσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε εδώ για να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Βασιλική Σιουμουρέκη: «Με τις Εσπερίδες έχουμε βρεθεί ξανά αντιμέτωπες και στο πρωτάθλημα των Κορασίδων τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος στο W Rising Stars. Τις γνωρίζουμε. Είναι μια ομάδα η οποία ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο χωρίς ήττα. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για εμάς. Θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή εμφάνιση. Πιστεύω ότι η ομαδικότητα είναι το στοιχείο που κρίνει αυτά τα παιχνίδια. Δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένας παίκτης αν η ομάδα δεν πάει μπροστά. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι ομαδικότητα. Να βρίσκεται η μία παίκτρια δίπλα στην άλλη και να την ενθαρρύνει».


-Το Wrising Stars είναι μια νεοσύστατη διοργάνωση. Πόσο πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσουν τις αθλήτριες αυτοί οι αγώνες;

Ναταλία Αρσενιάδου: «Πρώτα απ’ όλα μπορούν να μας βοηθήσουν στην απόκτηση εμπειρίας, Από ‘κει και πέρα, ο συναγωνισμός με άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως είμαστε κι εμείς, θα βοηθήσει ώστε να γίνουμε όλες καλύτερες. Να δούμε τα λάθη μας, να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά και στη συνέχεια να αναζητήσουμε τον τρόπο μέσα από τον οποίο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε. Ένας καλός αγώνας, θα είναι πάντα ένας καλός αγώνας. Βοηθάει στην εξέλιξη ενός αθλητή».

Βασιλική Σιουμουρέκη: «Το W Rising Stars, πρόσφερε εικόνες και παιχνίδια τα οποία δεν έχουμε στο πρωτάθλημά μας και είναι μια διοργάνωση που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις επόμενες γενιές των αθλητών. Προσφέρει πολύ δυνατά παιχνίδια μεταξύ ομάδων που μπορεί μέσα στη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου να μην βρεθούν αντίπαλες και πιστεύω ότι οι αγώνες μελλοντικά θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των παικτριών φέρνοντας παράλληλα περισσότερα κορίτσια στο άθλημα».

Post Top Ad